Casa Ilhabela

0

Idag är det en etablerad sanning att mycket av världens mest inspirerande arkitektur återfinns i Brasilien. Här finns ett spännande nytänkande som saknas på många andra håll. Följ med oss till ett fantastiskt semesterställe utanför São Paulo.

När en seglingsälskande familj i São Paulo efter många års letande äntligen hittade den perfekta platsen att bygga sitt drömhem på tvekade de inte en sekund. Svaret på deras sökande fanns vid en avskiljd silverstänkt strand, på den fantastiskt vackra ön Ilhabelas norra kust. Där fanns en tomt som uppfyllde alla deras önskemål, en tomt där de kunde bygga semesterstället de alltid fantiserat om. Inredning online

Ett av kriterierna familjen hade för sitt nya hem var att det skulle vara avskiljt och kontrastera mot mångmiljonmetropolen São Paulos myllrande brus. Och det kan man i allra högsta grad säga att miljön på Ilhabela gör. Till att börja med nås ön endast med båt, vilket naturligtvis gör att antalet turister minskar betydligt. Dessutom är trafiken på ön påtagligt begränsad, framförallt jämfört med många andra brasilianska semesterorter.

Arkitekterna Diana Radomylser och Marcio Koga från hyllade arkitektkontoret Studio MK27 anlitades av familjen, som var imponerade av deras förmåga att anpassa sina hus efter omgivningarna utan att för den skull ge avkall på komfort och trivsel. ”Det här huset var en sanndröm för familjen, som länge önskat ett semesterhem som verkligen kontrasterade mot deras storstadsliv och samtidigt kunde låta dem få utlopp för sin kärlek till havet i allmänhet – och segling i synnerhet”, berättar Diana Radomylser.

Resultatet av familjens önskemål och arkitekternas ambitioner är ett fullständigt unikt hus som inte lämnar någon oberörd. Den oförglömliga och dramatiska utsikten står i centrum och hela huset är utformat för att ta tillvara på det magnifika skådespel som havet bjuder på varje dag, året runt. Casa Ilhabela är ett perfekt exempel på ett hem som jobbar med naturen istället för emot, ett hem där varje rum skapar spännande möten mellan ute och inne.

Text: Caroline Ednie  Foto: James Silverman

Läs mer på: studiomk27.com.br

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar

Hitta Europas bästa fastighetsmäklare.

Villa Carre Blanc

Arkitektritat och nybyggt drömboende i vackra Sainte-Maxime, på den franska Rivieran. Detta moderna hem, som erbjuder en nästan osannolik panoramautsikt, ligger perfekt placerat på klipporna ...