Gaggenau – kombiångugn och vakuumlåda

Nytt och innovativt från Gaggenau. Nyheter till ditt kök!

Gaggenau har med kombinationen kombiångugn och vakuumlåda skapat det perfekta förhållandet för skonsam sous-vide-tillagning*. Ingredienserna vakuumeras och ångtillagas utan förlust av näringsämnen, vitaminer och mineraler samtidigt som de naturliga smakerna bibehålls. Detta gör att du i ditt hem kan uppnå samma resultat som det professionella köket.

Läs mer: om BS 470 + DV 461 (serie 400) eller ta en titt på www.gaggenau.com

*Sous-vide är en metod för att tillaga mat. Termen sous-vide kommer från franskan och betyder ”i vakuum”. Metoden innebär att man tillagar maten i en ångugn eller en vakuumförpackning i form av en lufttät plastpåse som sedan placeras i ett vattenbad. Vattenbadet har en noga kontrollerad temperatur. Fördelen med sous-vide är att temperaturen blir samma både på utsidan och insidan av maten, d.v.s. man kan tillaga insidan med önskad temperatur utan att överkoka utsidan; detta innebär också att maten blir saftigare.

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Utemöbler från Slettvoll - när du vill satsa på uteplatsen

Satsa på uteplatsen i sommar

Våren är redan här och vi kan se fram emot en lite annorlunda sommarsäsong. I år kommer de flesta av oss satsa lite extra på ...