Gaggenau har med kombinationen kombiångugn och vakuumlåda skapat det perfekta förhållandet för skonsam sous-vide-tillagning*. Ingredienserna vakuumeras och ångtillagas utan förlust av näringsämnen, vitaminer och mineraler samtidigt som de naturliga smakerna bibehålls. Detta gör att du i ditt hem kan uppnå samma resultat som det professionella köket.
Läs mer: om BS 470 + DV 461 (serie 400) eller ta en titt på www.gaggenau.com
*Sous-vide är en metod för att tillaga mat. Termen sous-vide kommer från franskan och betyder ”i vakuum”. Metoden innebär att man tillagar maten i en ångugn eller en vakuumförpackning i form av en lufttät plastpåse som sedan placeras i ett vattenbad. Vattenbadet har en noga kontrollerad temperatur. Fördelen med sous-vide är att temperaturen blir samma både på utsidan och insidan av maten, d.v.s. man kan tillaga insidan med önskad temperatur utan att överkoka utsidan; detta innebär också att maten blir saftigare.