Ferrari Monza SP2

Vi har tidigare skrivit om Ferraris nya retromodeller, Monza SP1 ”Monoposto” och Monza SP2 ”Biposto”. Här vill vi lyfta fram den senare då den oförtjänt hamnade i skuggan av SP1 i vår förra artikel.

En av de två första och helt nya Icona-modellerna heter alltså Monza SP2 (Biposto). Denna tvåsitsiga skönhet har en motor, en 6,5 liters V12:a, med lite drygt 810 frustande hästar. Den är nästan helt byggd i kolfiber för att få både låg vikt och samtidigt ha hög vridstyvhet. Monza SP2 gör 0-100 km/h på 2,9 sekunder, 0-200 km/h på 7,9 sekunder. Med en toppfart på över 300 km/h så lär det fladdra i luggen. Vi lyfter på hatten för Ferrari som alltid lyckas lyfta sitt ursprung och sin ikoniska tävlingsbilar på ett elegant och smakfullt sätt.

Läs mer på: www.ferrari.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Porsche 911 Targa 4/4S

Idag tar vi en närmare titt på en gammal Porscheklassiker som nu är tillbaka i två modellversioner, 911 Targa 4 och 911 Targa 4S. Den ...