Ferrari Monza SP2

Vi har tidigare skrivit om Ferraris nya retromodeller, Monza SP1 ”Monoposto” och Monza SP2 ”Biposto”. Här vill vi lyfta fram den senare då den oförtjänt hamnade i skuggan av SP1 i vår förra artikel.

En av de två första och helt nya Icona-modellerna heter alltså Monza SP2 (Biposto). Denna tvåsitsiga skönhet har en motor, en 6,5 liters V12:a, med lite drygt 810 frustande hästar. Den är nästan helt byggd i kolfiber för att få både låg vikt och samtidigt ha hög vridstyvhet. Monza SP2 gör 0-100 km/h på 2,9 sekunder, 0-200 km/h på 7,9 sekunder. Med en toppfart på över 300 km/h så lär det fladdra i luggen. Vi lyfter på hatten för Ferrari som alltid lyckas lyfta sitt ursprung och sin ikoniska tävlingsbilar på ett elegant och smakfullt sätt.

Läs mer på: www.ferrari.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

COMO Uma Canggu på Bali. ett exempel på lyxresor och exklusiva resor som vi presenterar.

Como Uma Canggu

Como har blivit berömda för sin häftiga hotell på undersköna platser och deras nya ställe på Balis sydkust kan vara deras bästa hittills. Följ med ...