Ferrari SF90 Stradale

Hela tre elmotor har kopplats samman med Ferraris mångprisbelönta V8-motor i laddhybriden SF90 Stradale. Med tusen hästkrafter är nya modellen både snabbare och starkare än LaFerrari.

Självklart är det Ferraris prisbelönta dubbelturbomatade V8 som sitter i SF90 Stradale, men nu uppborrad till 4,0 liter. Det finns flera nya detaljer i motorn som dessutomuppgraderats med ny typ av insprutningsteknik. Summa summarum plockar man ut 780 hästkrafter, mer än någonsin ur en åttacylindrig maskin från Maranello. V8:an får hjälp av inte mindre än tre elmotorer. Den ena, en så kallad MGUK-enhet, är placerad baktill mellan V8:an och den nyutvecklade dubbelkopplingslådan med åtta växlar, och de båda andra förenade med den främre hjulaxeln. Ferrari SF90 Stradale är helt enkelt fyrhjulsdriven.

Färden från 0-100 km/h går på 2,5 sekunder och 0-200 km/h på 6,7 sekunder. Toppfarten ska enligt Ferrari ligga på 340 km/h. Extra plus för att bilen går att köra på enbart el. Det är möjligt i sådär 2,5 mil men då är toppfarten begränsad till 135 km/h. Nya tider kräver nya lösningar och Ferrari visar åter vägen.

Läs mer på: www.ferrari.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

L’Arpège by Alain Passard

Alain Passard är utan tvekan en av Frankrikes mest omhuldade och inflytelserika kockar. På skötebarnet L’Arpège serverar han nuförtiden rätter där närodlade grönsaker tar stor ...