Ferrari SF90 Stradale

Hela tre elmotor har kopplats samman med Ferraris mångprisbelönta V8-motor i laddhybriden SF90 Stradale. Med tusen hästkrafter är nya modellen både snabbare och starkare än LaFerrari.

Självklart är det Ferraris prisbelönta dubbelturbomatade V8 som sitter i SF90 Stradale, men nu uppborrad till 4,0 liter. Det finns flera nya detaljer i motorn som dessutomuppgraderats med ny typ av insprutningsteknik. Summa summarum plockar man ut 780 hästkrafter, mer än någonsin ur en åttacylindrig maskin från Maranello. V8:an får hjälp av inte mindre än tre elmotorer. Den ena, en så kallad MGUK-enhet, är placerad baktill mellan V8:an och den nyutvecklade dubbelkopplingslådan med åtta växlar, och de båda andra förenade med den främre hjulaxeln. Ferrari SF90 Stradale är helt enkelt fyrhjulsdriven.

Färden från 0-100 km/h går på 2,5 sekunder och 0-200 km/h på 6,7 sekunder. Toppfarten ska enligt Ferrari ligga på 340 km/h. Extra plus för att bilen går att köra på enbart el. Det är möjligt i sådär 2,5 mil men då är toppfarten begränsad till 135 km/h. Nya tider kräver nya lösningar och Ferrari visar åter vägen.

Läs mer på: www.ferrari.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Gös

Gös tillhör våra absoluta favoritfiskar. I det här underbara receptet serveras den med vinkokt kål, gula morötter och sparris, en kombination som verkligen fungerar. Det ...