Mirazur – världens bästa restaurang

Mirazur - världens bästa restaurang just nu enligt World’s Best 50. Här hittar du handplockade restauranger och mästerkockar.

Vi på HOOM älskar fransk och italiensk mat. Så det är kanske inte så konstigt att en restaurang som kombinerar de båda köken faller oss alldeles ypperligt i smaken. På Mirazur njuter vi av nyskapande smaksymfonier, som kombinerar det bästa av två världar. Och enligt World’s Best 50 så är det ingen som slår Mirazur just nu.

Alldeles vid Frankrikes gräns mot Italien ligger Menton, en semesterort som kanske hamnat lite i skuggan av den franska Rivierans mer kända städer. Men på senare tid har alltfler resenärer stannat till i det slumrande lilla samhället. Eller rentav haft det som huvuddestination. Och förklaringen till det är enkel – här finns en av Europas allra bästa restauranger just nu.

På Mirazur serverar kocken Mauro Colagreco rätter som lånar lika mycket från det franska köket som det italienska, kryddade med inspiration från hans argentinska rötter. Råvarorna kommer från de egna små odlingarna, små lokala leverantörer och sist men inte minst: marknaderna i Ventimiglia. Bara någon kilometer bort, över gränsen och in i Italien, förser den Mauros krog med nyplockade grönsaker och purfärska läckerheter från havet.

Ostron, anjovis och generösa mängder kaviar är några av de delikatesser som allt som oftast återfinns på den ständigt växlande menyn. Men även grönsaker och frukter får spela huvudroller, till exempel Mentons berömda citroner som präglar flera av rätterna. Mycket av det som serveras känns som moderna klassiker och det skulle inte förvåna oss om några av dem snart sprids även till restauranger på våra breddgrader.

Mauro Colagrecos minutiösa nogsamhet med råvaror och hans oförtröttliga experimentlusta har gjort att Mirazur blivit ett namn på många finsmakares läppar.

Guide Michelin har förärat krogen med stjärnor, men än mer betydelsefull är kanske den främsta placeringen på den prestigefyllda restauranglistan World’s Best 50. Där tronar Mirazur allra högst upp.

Mirazur
Hitta dit: 30 Avenue Aristide Briand i Menton, Frankrike
Boka bord:
+33 4 92 41 86 86
Läs mer: www.mirazur.fr

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Hitta drömboende med Skeppsholmen Sotheby’s International Realty

Drömhem till salu – VI

Vi har åter bett några fastighetsmäklare, våra Preferred Partners, att plocka ut objekt som de tycker har det där lilla extra. Det kan vara allt ...