Vinnarna i Vinordic Wine Challenge korade

Vinnare i Vinordic Wine Challenge: Nicolas Feuillatte Blanc de Blancs Collecton Vintage 2012 (art nr 7592)

Vinordic Wine Challenge går ut på att varje år finna Sveriges mest prisvärda viner. Vinerna tävlar i olika tävlingskategorier och prisklasser. En champagne att hålla lite extra koll på inför vårens och sommarens middagar är Nicolas Feuillatte Blanc de Blancs Collecton Vintage 2012 (art nr 7592, 349 kr) som vann GULD i tävlingsklassen Champagne 301-400 kr. Eller vad sägs om ljust gulgrön med fin lyster. Äppligt fruktig med ton av vita blommor. Stor fin mousse, balanserad syra med krämiga äppliga toner.

Nicolas Feuillatte – en framgångssaga kryddad med talang, glamour och superkändisar

Nicolas Feuillatte (1926-2014) var en av de många européer som lämnade Frankrike efter andra världskriget för att söka lyckan i USA. 1947 bosatte Nicolas sig i New York och blev där en framgångsrik importör utav kakao och kaffe. Han blev även en välkänd person i internationella jetsetkretsar där han skaffade sig många inflytelserika vänner, något som skulle visa sig lyckosamt i vad som skulle komma att bli Nicolas nästa karriär.

I början av 1970-talet gick hans far bort och arvet innebar att Nicolas kom över mark i Champagne och köpte en vingård tillsammans med sin bror i Bouleuse i västra Champagne. 1976 lanserade de sin första Champagne under eget varumärke. Champagnen lanserades till en exklusivt utvald skara av Nicolas vänner i New York, däribland Kennedyfamiljen, Shirley McLaine, Lauren Bacall och Sophia Loren, som hjälpte till att göra den nya champagnen till en succé. 1986, endast 10 år efter lanseringen, var Nicolas Feuillatte champagne en av de tio mest importerade champagnerna i USA.

Läs mer på: www.enjoywine.se

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

S8 från Jura erbjuder storslagen prestanda i ett kompakt utförande. Den exklusiva kaffemaskinen förenar det bästa från kompaktklassen, med element från premiumsegmentet, och har till och med en touch av det riktigt exklusiva från det professionella sortimentet. S8 är en exklusiv kaffemaskin för dig som verkligen vill en lyxig och kompakt produkt.

S8 – kompakt och exklusiv kaffemaskin

JURA:s stilfulla S8 förenar det bästa från kompaktklassen med element från premiumsegmentet och har till och med en touch av det mer professionella sortimentet. Vi ...