Ferrari Monza SP2

Vi har tidigare skrivit om Ferraris nya retromodeller, Monza SP1 ”Monoposto” och Monza SP2 ”Biposto”. Här vill vi åter lyfta fram den senare då Zlatan körde en sådan, i Stockholm, för någon dag sedan.

En av de två första och relativt nya Icona-modellerna heter alltså Monza SP2 (Biposto). Denna tvåsitsiga skönhet har en motor, en 6,5 liters V12:a, med lite drygt 810 frustande hästar. Den är nästan helt byggd i kolfiber för att få både låg vikt och samtidigt ha hög vridstyvhet. Monza SP2 gör 0-100 km/h på 2,9 sekunder, 0-200 km/h på 7,9 sekunder. Med en toppfart på över 300 km/h så lär det fladdra i luggen.

Monza SP2 har ingen vindruta, utan karossdesignen ska dirigera luftflödet över förare och passagerare, ett system som Ferrari kallar för ’Virtual Windshield’.

Vi på HOOM lyfter på hatten för Ferrari som alltid lyckas lyfta sitt ursprung och sin ikoniska tävlingsbilar på ett elegant och smakfullt sätt. Vi säger också grattis till Zlatan som verkar ha en i sin ägo. Monza SP2 ska bara byggas i 500 exemplar, och dessa får endast köpas av trogna Ferrarikunder.

Läs mer på: www.ferrari.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Santorini Cliff House

Santorini Cliff House ligger i den pittoreska lilla byn Imerovigli och anses vara bland de vackraste husen på hela ön. Just Santorini är enligt många ...