Wallytender 48 X

Vi känner att det redan är vår i luften. Vi kisar mot horisonten för att se hur båtsäsongen närmar sig. Idag tar vi en närmare titt på ett riktigt kraftpaket – Wallytender 48 X.

Redan 2019 presenterades Wallytender 48 i Frankrike, nu har Wally tillsammans med Ferretti Group utvecklat denna modell vidare och då lagt till ett spännande X. Den visades för allmänheten under Miami Yacht Show förra året och är en milt uttryckt kraftfull utombordare. Wally valde, efter mycket testande, Mercurys stora motorer (450hp Verado R) då de är väldigt lätta i kombination med hög effekt och att det är relativt bränslesnåla.

Topphastigheten är hela 55 knop medan marschfarten beräknas ligga på 40 knop. Då med en räckvidd på 320 Nm.

Wallytender 48 X byggs med Wallys klassiska bottenkonstruktion och design. Skrovet och överbyggnaden tillverkas helt i kolfiber. Båten får med den här motorbestyckningen en lägre ljudnivå samt ett enklare underhåll än med inombordare. Båten är dessutom smidig då den har ett djupgående på endast 70 centimeter med motorerna lyfta.

Läs mer på: www.wally.com

 

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Omega De Ville Prestige. Exklusiva klockor och lyxklockor i vår guide.

Omega De Ville Prestige

Omegas De Ville Prestige-kollektion kom redan 1960 som en modellserie inom Seamaster. När man sedan var framme vid år 1967 fick modellen stå på egna ...