Silver Bay

På Sydafrikas västkust, inte långt ifrån den bubblande metropolen Kapstaden, ligger ett nybyggt hus som tolkar klassisk lokal arkitektur på ett nutida sätt. Följ med oss till en modern dröm, med ett läge som tillhör de häftigaste vi sett.

Med en vidunderlig utsikt över Atlantens blåa, böljande vågor och den vackra Saint Helena-bukten ligger villan Silver Bay på ett ytterst svårslaget läge. Ett läge som i allra högsta grad ställer stora krav på arkitekturen. Som tur är har arkitektkontoret SAOTA, som har en ledande roll i Sydafrikas explosiva och inspirerande boom av spännande arkitektur, verkligen tagit sin uppgift på största allvar.

Att ingen möda sparats i strävan att skapa ett hem som tar tillvara på sin närmiljös naturliga förutsättningar blir tydligt så fort vi kliver genom dörren till detta gigantiska hus. Det är lätt att tänka sig att ett bygge i den här storleken riskerar att upplevas som kallt och opersonligt, men i det här fallet har arkitekterna verkligen förmått skapa ett storslaget hem som lyckas vara personligt och hemtrevligt, samtidigt som det tar tillvara på tomtens unika egenskaper.

Övervåningen präglas av en öppen planlösning, med enorma ytor och fönster från golv till tak. Här återfinns kök, mat- och vardagsrum och detta våningsplan fungerar som en perfekt plats för att ta emot vänner och familj.

De generösa fönstren släpper in mängder av ljus och erbjuder fri utsikt över det magnifika panoramat utanför.

En trappa ner återfinns husets mer privata del, med fyra rejält tilltagna sovrum och en stor terrass mot havet. Här finns också en praktfull pool, perfekt för de varma sommardagarna. Och när höstvindarna drar in samlas familjen kring den vackra eldstaden och njuter av utsikten över Atlantens allt mer skummande yta.

Det här är en artikel som publicerats i magasinet HOOM. Dela gärna i sociala flöden.

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Ferrari 488 Spider

Ferrari 488 Spider erbjuder en kraftfull V8, formsköna linjer och avtagbart tak. Formgivarna hade bra dagar på jobbet när man utvecklade och tog fram formerna ...