Ferrari Daytona SP3

Vi på HOOM har tidigare visat upp Ferrari Monza SP1 och SP2. De byggdes i totalt 499 exemplar och där fick köparna klara sig utan vindruta. På Ferrari Daytona SP3 så ingår den detaljen och den ska byggas i 599 exemplar. Ferrari Daytona SP3 har märkets starkaste V12-motor utan överladdning på 840 hk vid 9 500 r/min. Toppfarten ska enligt våra källor vara en bit över 340 km/tim.

The vehicle’s design is inspired by some of the marque’s legendary 1960s racers and is powered by a naturally aspirated V-12 that pumps out well over 800 horses.

Modellen visades upp tidigare i år, men då var samtliga exemplar redan slutsålda. Som vanligt så har de mest trogna Ferrarisamlarna fått en privat visning av modellen.

Läs mer på: www.ferrari.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Yachts: Xanadu

Megayachten Xanadu är 59 meter lång och byggd av italienska Benetti Yachts. Det här är en lyxig internationell yacht med en interiör och exteriör skapad ...