Villa Courbe i Schweiz

Vid Genèvesjöns glittrande vatten ligger en modern villa som inspirerats av det dramatiska alplandskapet. Där har det sydafrikanska arkitekt-kontoret SAOTA skapat ett boende med en form vi aldrig sett maken till förut. Välkommen till ett hem som lyckas med konststycket att både smälta in och sticka ut på samma gång.

Precis som Alperna under århundraden på olika sätt präglats av naturens krafter har Villa Courbe en intuitiv form som tycks skapad av vind och vatten. Men när man först anländer till huset är dess experimentella arkitektur väl dold och nästan omöjlig att ana. Mot gatan är fasaden nämligen tämligen nedtonad. Men en upplyst rabatt som ramas in av ett stycke mjukt rundad betong ger en liten förvarning om den formexplosion som så småningom ska avslöjas.

Det är nämligen på sjösidan som huset verkligen blommar ut, i en iögonfallande vågform olik alla de andra villorna i grannskapet. Inspirationen kommer från de mäktiga alptoppar som omger Genèvesjön och återkommer i flera detaljer runtom i huset. Inte minst på insidan, där husets dramatiska struktur visar sig från en annan, precis lika spektakulär, sida.

De runda formerna förenas med tak och golv i olika nivåer och skapar en känsla av rymd och viktlöshet.

Villa Courbe är ett nyskapande hus, som hämtat ur en James Bond-film. Och kärleken till det moderna visar sig inte bara i formen. Vattnet i husets två pooler värms till exempel upp av väl dolda solpaneler på husets tak. Och på källarplanet finns en spektakulär vägg av veckad betong som nästan ser ut som gigantiskt draperi. Betong används också på ett flertal olika sätt runtom i huset, ibland annat i entrén och det häftigt minimalistiska poolhuset som gjutits i ett stycke.

I husets mitt leder en iögonfallande svart spiraltrappa oss ner till ett stort galleri där en del av ägarnas stora konstsamling visas upp. Men ägarparet samlar inte bara på modern konst, de har också ett stort intresse för vin och den rejält tilltagna vinkällaren bredvid galleriet är fylld av välsmakande rariteter. Det är tydligt att Villa Courbe är ett hem skapat för sofistikerad avkoppling.

Artikel från magasinet HOOM.

Text: Mats Eriksson  Foto: Adam Letch

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Koenigsegg Jesko Absolut. Världens snabbaste bil. Här hittar du exklusiva bilar och supersportbilar.

Koenigsegg Jesko Absolut

Koenigseggs specialmodell av Jesko – Jesko Absolut – är verkligen något utöver det vanliga. Och när du läst det här så förstår du absolut vad ...

Hiện nay, có rất nhiều trang thể thao bóng đá trực tuyến, nhưng đa số đều có những quảng cáo hoặc chất lượng ko cao hoặc phát lậu, Chúng tôi socolive với bản quyền trực tiếp phát sóng trực tiếp , hứa hẹn sẽ cung cấp cho các bạn những trận bóng đá hấp dẫn nhấtxem bóng đá trực tuyến

Kênh của chúng tôi luôn luôn thân thiện với tất cả mọi người, mitomcung cấp những trận đấu trực tiếp của Việt Nam và toàn cầu, với video Full HD , ko lag ko giật, đảm bảo cung cấp cho bạn những giây phút bóng đá tuyệt vời nhất

Được xem là một trang bóng đá hàng đầu Việt Nam, chúng tôi cung cấp cho khán giả tất cả các trận đấu , trực tiếp tại hiện trường, bạn có thể đón xem tất cả các giải đấu tại đây xoilac , nơi mà bạn có thể thỏa mãn niềm đam mê với bóng đá mà không lo bị dán đoạn vì chất lượng trang kém

Ở đây chúng tôi cung cấp những trận bóng hấp dẫn nhất , với hình ảnh sắc nét, trang web thân thiện với tất cả mọi người Việt Nam, hãy nhấn vào và đặt 90p lịch cho trận đấu mà bạn yêu thích nào