The Brando

0

Vi på HOOM har genom åren besökt mängder av fantastiska öar runtom i världen. Men frågan är om inte vårt senaste fynd i Franska Polynesien är den vackraste av dem alla. Följ med oss till Tetiaroa – ön som en gång i tiden var Marlon Brandos privata tillflyktsort.

Att komma till Tetiaroa känns lite som att kliva in i en välbekant dröm. Redan som små längtade vi efter orörda paradisöar med bländande stränder och turkost vatten, en längtan som vi tagit med oss in i vuxenlivet. Och att sakta vandra barfota längs Tetiaroas sagolika stränder känns faktiskt precis som det gjort i våra drömmar. Det enda vi hör är ett vilsamt kluckande från havet, trädens stilla brus och en och annan fågels lockrop. Här råder en stillhet som är ytterst påtaglig och som på förvånansvärt kort tid smittar av sig även på oss smått stressade storstadsbor.

Historien om resorten på Tetiaroa tar sin början 1960, när en viss Marlon Brando spelade in storfilmen Myteriet på Bounty här.

Som många andra förälskade han sig i den unika atollen och efter sex års kämpande lyckades han förvärva den. I början använde han den endast för privat bruk, men med åren blev han intresserad av att låta även andra njuta av platsens oförglömliga skönhet. Och han insåg tidigt att det var en skönhet väl värd att bevara – Marlon Brando hade idéer om hållbarhet och ekologiskt tänkande långt innan det blev på modet.

Idag får anläggningen ström från havet, solen och ett kraftverk som drivs av närproducerat biobränsle – tahitisk kokosolja. Alla byggnader är utformade för att lämna så små spår i naturen som möjligt och fossila drivmedel är strängt förbjudna. Men det ekologiska tänkandet innebär på intet vis att det tummas på komforten. I de härliga villorna finns gott om plats för både stora och små och en egen liten pool för morgon- och kvällsdopp.

Även restaurangerna på ön håller allra högsta klass. Den parisiske stjärnkocken Guy Martin har utformat menyer som tillvaratar närmiljöns råvaror på allra bästa sätt. Vi njuter av fantastiska frukostar, luncher och middagar och allra godast är nog den sprattlande färska fisk som vi intar i solnedgången på stranden. Det finns mycket att säga om öns storhet, men bäst av allt är nog att citera Marlon Brando själv: ”Tetiaroa är så vackert att mina ord inte räcker till”.

Fakta om The Brando
Land: Franska Polynesien
Plats: ön Tetiaroa
Tema: tropiskt, strandnära
Prisindikation: $ $ $ $ $

Tips: om du vill åka hit, eller till något annat lyxhotell i Söderhavet, så ska du kontakta Lime Travel. De skräddarsyr exklusiva resor och är vår mycket duktiga samarbetspartner.

Läs mer på: www.thebrando.com

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar

Exklusiva kök i vår guide. Perfekt när du letar efter ett klassiskt och exklusivt kök i Sverige.

Klassiska Frillen

Med genuin känsla för både traditionellt hantverk och kvalitet skapar familjeföretaget Lidhults unika kök- och badrumsinredningar. Frillen är ett klassiskt kök som utstrålar snickarglädje.  Här ...