Ferrari Portofino M

Ferrari Portofino har fått tekniska uppdateringar, några små designändringar samt ett nytt namn. Portofino M heter den nu, och M står för Modificata. 

Det är redan några år sedan Ferrari presenterade deras nya instegsmodell Portofino. Största nyheten den här gången är den nya dubbelkopplingslådan med åtta växlar. Den kommer egentligen från SF90 Stradale och sitter även i Ferrari Roma som presenterades förra året. Den är lättare och uppges växla både snabbare och mjukare än den gamla sjuväxlade lådan i Portofino.

Motorn är som tidigare en V8:a på 3,9 liter med dubbla turbo. Den får 20 extra hästar vilket innebär 620 totalt. Resan från 0-100 km/h ska gå på 3,45 sekunder och toppfarten ska enligt Ferrari vara 320 km/h.

The Ferrari Portofino M’s engine belongs to the V8 turbo family voted “International Engine of the Year” on four consecutive occasions. A new Gasoline Particulate Filter allows the car to comply with the strictest European anti-pollution standards (Euro-6D) without compromising driving pleasure.

Vi på HOOM gillar att man har Manettino-vred på ratten med fem olika lägen. Ett av dessa ska vara ett race-läge som har finkalibrerats för att ge en maximal körglädje. Utseendemässigt har Portofino M en lite annan front och man kan få diffusorn baktill i kolfiber.

Läs mer på: www.ferrari.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

HOOM har besökt ett av inredningsarkitekten Stephanie Coutas senaste projekt, en storslagen villa i Saint-Tropez på Rivieran.

Stephanie Coutas skapar drömhem

Den franska inredningsarkitekten Stephanie Coutas har på kort tid blivit mycket omtalad, både i hemlandet och internationellt. Med en säregen stil skapar hon lekfulla, exklusiva ...