North Island i Seychellerna

0

Vi på HOOM har besökt vår beskärda del av spektakulära semesteranläggningar genom åren, men frågan är om inte den här unika ön är den bästa av dem alla. Det är inte konstigt att kungligheter valt att fira sin smekmånad här. Följ med till North Island – en oförglömlig ö i Seychellerna.

Ungefär trettio kilometer från Seychellernas huvudö Mahé ligger Ile du Nord, eller North Island som den också kallas. Det är ingen stor ö och inte heller en stor semesteranläggning. Här finns bara elva villor och man fokuserar på det man kallar ”barfotalyx”. Ön är en plats där en del av Seychellernas utrotningshotade flora och fauna ges en chans att återhämta sig, så att den sedan kan reintroduceras på fler platser. Och för den som beskådat den makalösa naturen här råder det inget tvivel om att bevarandet av den är av allra största vikt. För det här är verkligen en paradisö och även om det kanske är ett uttjatat uttryck är det svårt att komma på ett mer passande sätt att benämna den här sagolika platsen.

Det azurblåa havet omger ön, som ramas in av glänsande vita stränder, dramatiska klippor och prunkande grönska.

Uppifrån den högsta klippan, som är ungefär tvåhundra meter hög, har man en fantastisk utsikt över havet och ön där nedanför. Och efter att gjort den smått ansträngande vandringen upp och nerför berget blir eftermiddagsdoppet extra härligt och välförtjänt.

Det säger sig självt att stämningen på en sådan här liten anläggning blir mycket mer personlig än på de stora semesterkomplexen. Det tar inte många dagar för än vi känner igen både personal och andra gäster och stämningen känns familjär, avslappnad och framförallt otroligt vänlig. Servicen är i en klass för sig och vi får allt vi kan tänkas vilja ha, ofta redan innan vi visste att vi ville ha det.

Villan vi bor i är ungefär fyrahundra kvadratmeter stor, så det finns gott om plats för barnen, som har ett eget sovrum. Det finns även en härlig utomhusdusch och en egen liten pool som vi gärna tar ett kvällsdopp i när vi beundrar solnedgången. Sedan somnar vi fort, längtandes efter ytterligare en dag i paradiset…

Fakta om North Island
Land: Seychellerna
Plats: ön North Island
Tema: tropiskt, strandnära, resort
Prisindikation: $ $ $ $ $

Tips: om  du vill boka en resa till öriket Seychellerna framöver, eller någon annan exotisk lyxresort så ska du kontakta Lime Travel. De skräddarsyr exklusiva resor och är vår mycket duktiga samarbetspartner.

Läs mer på: www.north-island.com

 

 

 

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar

Hublot Big Bang Unico Sky Blue. Här hittar du exklusiva klockor och lyxklockor från världens främsta klocktillverkare.

Hublot Big Bang Unico Sky Blue

Sommaren väntar runt hörnet och vi på HOOM letar efter prylar som verkligen passar för årstiden. Upptäck Big Bang Unico Sky Blue 42 mm, där ...