Villa Värmdö från Trivselhus

Vi på HOOM söker alltid efter arkitektur som har det där lilla extra. Därför blir vi överlyckliga när vi åter hittar en husmodell som erbjuder ett riktigt drömboende. Följ med in i Villa Värmdö från Trivselhus.

En familj på fem i Linköping ville bygga nytt då de dök upp fantastiska tomter, precis vid sjön Roxen, i ett område som heter Ekängen. De fastnade relativt snabbt för Villa Värmdö från Trivselhus. Familjen gillade den enkla moderna stilen med stora härliga terrasser. Planlösningen med olika avdelningar gjorde att huset kändes både öppet och avskilt på samma gång. Det blev inbjudande, välkomnande och samtidigt mycket funktionellt.

De tre barnen som är 10, 12 och 15 år kunde ha en egen avdelning på övervåningen med sovrum, allrum, badrum och en stor terrass. I andra änden av plan två  placerades föräldrarnas sovrum, även det med utgång till en egen terrass. I föräldradelen fick en tänkt klädkammare istället bli ett eget badrum och ett annat intilliggande utrymme gjordes till en härlig walk-in-closet. På entréplanet hittar man tvättstuga, gästrum och framförallt de generösa sociala ytorna. Här kan väl ingen undvika att tycka om de stora fönstren vid middagsbordet med vy ut mot poolen.

Vi älskar den öppna och ljusa känslan som gör att man kan vara i köket och ändå ha kontakt med de andra familjemedlemmarna eller gäster som sitter vid matbordet eller i soffan i vardagsrummet.

Det är samspelet mellan helheten och detaljerna som gör skillnad i upplevelsen av huset, menar ägarna. Omsorgen i materialvalen. De har bara gjort en mindre anpassning av planlösningen. Och även om de direkt gillade Villa Värmdö så är ägarna glada över att de tog tid på sig att jämföra med andra hustillverkare och husmodeller. De tycker det är viktigt att besöka flera olika visningshus för att få en verklig, fysisk upplevelse av material, kvalitet och planlösningar.

Läs mer på: www.trivselhus.se och www.facebook.com/trivselhussverige/ samt på Instagram (trivselhus).

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

L’Arpège by Alain Passard

Alain Passard är utan tvekan en av Frankrikes mest omhuldade och inflytelserika kockar. På skötebarnet L’Arpège serverar han nuförtiden rätter där närodlade grönsaker tar stor ...