Septime

Miljömedvetenheten i krogbranschen ökar år för år och tycks som tur är inte vara en övergående trend. Ett ställe som verkligen satt hållbarhet i centrum är Septime i Paris. Ta en titt på en fantastisk restaurang som prisats för sitt miljöengagemang.

På en av Paris coolaste gator ligger, lämpligt nog, en av stadens coolaste restauranger. Men Septime är mycket mer än så. För något år sedan vann den populära krogen den prestigefulla Sustainable Restaurant Award, som delas ut till den restaurang som utmärker sig genom miljöengagemang och socialt ansvarstagande.

För de två gamla skolkamraterna Bertrand Grébaut och Théo Pourriat, som driver Septime tillsammans, handlar hållbarhet naturligtvis till stor del om vilken mat de serverar. Men begreppet rymmer mer än så för dem. Alltifrån hur de behandlar personal och leverantörer till vilka viner de fyller sin välsorterade källare med präglas av deras syn på hållbarhet.

Menyn består till 80 procent av grönsaker och man serverar inget nötkött, helt enkelt för att det enligt krögarparet inte finns någon tillräckligt lokal leverantör som håller måttet. Däremot serveras det allra finaste lamm- och griskött från ett fåtal extremt noga utvalda samarbetspartners.

Hur smakar det då? Alldeles fantastiskt tycker vi på HOOM – och det är vi verkligen inte ensamma om.

Septime hamnade på plats nummer 22 på den senaste World’s 50 Best Restaurants-listan och innehar även en åtråvärd stjärna i restaurangbibeln Guide Michelin. Med rötterna fast förankrade i den kulinariska franska traditionen skapar Bertrand Grébaut raffinerade rätter som verkligen visar upp det bästa som säsongens lokala råvaror har att erbjuda. Besöket avslutas med fördel på Septimes lilla mysiga vinbar La Cave som ligger tvärs över gatan.

Septime
80 Rue de Charonne 75011 Paris, Frankrike
Boka bord: +33 (0)1 43 67 38 29

Läs mer: www.septime-charonne.fr

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Ta en titt i vår guide om du letar efter exklusiva fristående badkar till ett exklusivt och lite lyxigt badrum.

Serpentine från Drummonds

Ännu ett egensinnigt och uppfriskande badkar från de brittiska öarna. Med Serpentine blir drömmar till verklighet på ett passionerat sätt. Det här är ett perfekt ...