Alila Villas Uluwatu

0

Nu när hösten är här kan det var trevligt att drömma sig bort till varmare breddgrader. Och ett ställe som vi drömt om är Alila Villas Uluwatu. Följ med oss till en exklusiv resort på den vackra halvön Bukit på Bali.

Trots att det bara tar ungefär en halvtimme med bil från flygplatsen känns det som vi kommer till en helt annan värld när vi anländer till Alila Villas Uluwatu. En värld fjärran från den stress och det höga tempo vi förknippar med vardagen därhemma. Och naturligtvis en värld med ett klimat som får oss som kommer från ett kallt och mörkt Stockholm att nästan nypa oss i armen.

Vi befinner oss på den balinesiska halvön Bukit, ett sagolikt vackert och nästintill orört stycke natur, som tillhör de absolut vackraste platserna vi någonsin sett. På en klippa högt över den sagolika Indiska oceanen ligger åttiofyra rymliga villor, som alla har egna pooler och soldäck med en fantastisk utsikt över havet. Villorna finns i två varianter, antingen med ett sovrum eller med tre, för de som reser med hela familjen eller ett litet sällskap. Alla har den minimalistiska men samtidigt varma designen gemensamt. Öppna planlösningar och skjutbara väggar och fönster gör att det enkelt för den som vill släppa in den stilla brisen från havet och verkligen bli ett med naturen. Vi märker snabbt att vi knappt använder luftkonditioneringen, utan istället låter naturen göra jobbet.

Alila Villas Uluwatu genomsyras inte bara av inspirerande design och inredning utan även av ett allestädes närvarande hållbarhetstänk, både vad gäller materialval, energiförsörjning och kosthållning.

Målet är att göra så lite åverkan på både den fantastiska närmiljön såväl som miljön i helhet. Och när man vistas på en plats som är så här vacker är det inte svårt att skriva under på att det är värt att göra allt som är möjligt för att bevara naturens oslagbara praktfullhet.

Vår villa är så bekväm och fulländad att vi faktiskt skulle kunna spendera hela semestern vid den egna poolen. Men det vore synd att missa allt det andra som anläggningen har att bjuda på. Spaanläggningen har mängder av härliga behandlingar och vi följer med på flera utflykter där vi får upptäcka ännu mer av denna oförglömliga halvös skönhet. Och så äter vi förstås mängder av otroligt god mat på de två restaurangerna, som faktiskt vore värda varsin egen artikel. Det är helt enkelt väldigt svårt att känna någon som helst hemlängtan när man vistas på Alila Villas Uluwatu.

Fakta om Alila Villas Uluwatu
Land: Indonesien
Plats: Bali
Tema: resort, tropiskt, kustnära
Prisindikation: $ $ $ $

Tips: om  du vill boka en resa till Bali eller någon annan exotisk lyxresort så ska du kontakta Lime Travel. De skräddarsyr exklusiva resor och är vår extremt kompetenta samarbetspartner.

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar

Hubble Bubble av Marcel Wanders för Moooi. Du hittar fler exklusiva lampor på vår sajt.

Hubble Bubble av Marcel Wanders för Moooi

Studio Marcel Wanders har formgivit den spektakulära Hubble Bubble för det holländska designvarumärket Moooi. Inspirationen ska de ha hämtat ur barndomen och glädjen i att blåsa såpbubblor. ...