Las Ventanas al Paraiso

På Mexikos västkust, med en milsvid utsikt över Stilla havets blå vatten, ligger ett mycket speciellt hotell. Ett hotell som blivit ett givet resmål för finsmakare från hela världen. Följ med HOOM till en bit av paradiset.

Las Ventanas al Paraiso betyder ”fönstren mot paradiset”. Efter många år av resande blir vi ofta misstänksamma när hotell heter saker som ”Eden” eller ”Paradis”, men i det här fallet lever hotellet faktiskt upp till de stora orden. Så låt inte det aningen pråliga namnet avskräcka dig, för det här är verkligen ett fönster mot paradiset. Eller om vi ska vara ärliga så känns faktiskt Las Ventanas snarare som en liten del av paradiset.

Vi har sällan eller aldrig varit på en semesteranläggning som ägnar lika mycket omsorg åt varenda liten detalj som Las Ventanas. Ett underjordiskt nätverk av gångar gör servicen oerhört diskret. Drinkar, handdukar och snacks tycks närmast dyka upp ur tomma intet. Men så är det förstås inte, det ligger ett enormt arbete bakom det som får tillvaron här att verka underbart enkel och okomplicerad.

De stora sviterna är fyllda med vackra mexikanska golvplattor, underbara textilier och dekorativ konst. Dessutom finns ett teleskop, där man kan beundra himlen under de kristallklara nätterna. Eller spana på de valar som på sin väg till Alaska stannar till här med nyfödda ungar.

Många av sviterna har egna pooler, men för den som vill ha större simutrymme finns det en uppsjö av andra bassänger att välja på. Den stora spa-anläggningen håller absolut världsklass och lockar med alla upptänkliga behandlingar. Härligt uppfriskade och fyllda av energi ger vi oss ut på en segeltur med en av hotellets egna jakter. På kvällen slår vi oss ner på någon av de fyra restaurangerna, som bjuder på sällsamt läckra middagar.

Det är inte konstigt att Las Ventanas blivit något av en vallfärdsort för Hollywoodstjärnor som Jennifer Aniston, George Clooney och Cameron Diaz. För när vi spanar ut över Stilla havets horisont och njuter av ännu en dag i paradiset känns vardagens bekymmer enormt avlägsna. Den enda nackdelen är att tiden här går alldeles på tok för fort.

Fakta om Las Ventanas al Paraiso, A Rosewood Resort
Land: Mexiko
Plats: San Jose Del Cabo
Tema: romantiskt, strandnära, resort
Prisindikation: $ $ $ $

Den framgångsrike affärsmannen Ty Warner har till och med ett eget mansion här som man kan hyra. Men smakar det så kostar det…

The Ty Warner Mansion is the ultimate hideaway at Latin America’s most lauded resort. The exclusive beachfront mansion is poised directly on the water’s edge with panoramic views over the Sea of Cortez. Encompassing 28,000 square feet (2,600 square meters), the exceptionally private sanctuary was created by the renowned architect Jorge Torres with interiors by Robert Couturier.

Tips: om  du vill boka en resa till Mexiko, eller till någon annan exotisk destination, så ska du kontakta Lime Travel. De skräddarsyr exklusiva resor och är vår samarbetspartner.

Läs mer på: www.rosewoodhotels.com och Ty-Warner-Mansion

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Exklusiva badkar för det exklusiva badrummet. En guide för dig som letar efter ett exklusivt badkar.

Beaton by Lefroy Brooks

Vi på HOOM tycker extra mycket om tidlös design i kombination med riktigt bra kvalitet. Ett bra exempel på detta är det fristående badkaret Beaton ...