Underbara Mystique

På Santorinis dramatiska klippor, med en milsvid utsikt över det klarblå egeiska havet ligger ett hotell som verkligen har det där berömda ”lilla extra”. Ett hotell som blivit omtalat som ett av Europas allra vackraste. Följ med oss till exklusiva Mystique, för en upplevelse utöver det vanliga.

För vana resenärer är vulkanön Santorini verkligen ingen ny destination. Öns omtalade skönhet har sedan länge gjort den till ett givet resmål för turister från hela världen. Och nu har vi på HOOM fått ännu en anledning att åka dit. Vi har nämligen upptäckt ett nytt smultronställe – det makalösa och exklusiva hotellet Mystique.

Med ett synnerligen dramatiskt läge, insprängt bland branta klippor ner mot havet, blir det från allra första början tydligt att Mystique inte är ett hotell som alla andra. De traditionella kalkvita byggnaderna till trots är det är här ett hotell som verkligen skiljer sig från mängden.

Här finns endast 38 villor och sviter, som alla har utsikt över Egeiska havets glittrande vatten och den stora vulkan som är anledningen till att Santorini existerar.

Läget, i utkanten av Santorinis näst största stad Oia, kunde inte vara bättre. Här finns avskildhet och orörd natur för den som önskar, men också uteliv och härliga små krogar. Dessutom stoltserar Mystique med två egna restauranger av yppersta klass. På Charisma äter vi underbart välsmakande grekisk mat och på Asea serveras sushi som är så färsk att den nästan sprattlar på tallriken.

Inredningen är lekfull men elegant och lyckas kombinera detaljer som drivved från de lokala stränderna med yppersta lyx. Man gör det på ett sätt som känns både avslappnat och inspirerande. Vår villa har en egen liten bassäng på terrassen men inget slår den spektakulära stora swimmingpoolen som hänger ut över klippkanten och ser ut att fortsätta rakt ut i havet. När vi njuter av en cocktail och den oförglömliga utsikten från poolen känns vardagens bekymmer plötsligt väldigt långt borta.

Fakta om Mystique
Land: Grekland
Plats: Oia, Santorini
Tema: hotell, kustnära, exklusivt gömställe
Prisindikation: $ $ $ $

Tips: om du vill boka en resa till den grekiska övärlden så ska du kontakta Lime Travel. De skräddarsyr exklusiva resor och är vår mycket kompetenta samarbetspartner.

Läs mer på: www.mystique.gr

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Villa Österlen från Trivselhus är ett perfekt drömboende när du ska bygga nytt. Ett exklusivt hem i vår guide.

Villa Österlen från Trivselhus

Nathalie och Johan Hassel har alltid gillat att semestra i Skåne och drömde om att ta med sig lite av den känslan hem. Möjligheten dök ...