Milaidhoo i Maldiverna

Många av våra allra bästa semesterupplevelser har vi fått i Maldiverna. Och nu har vi hittat ett nytt favoritställe. Följ med oss till en ö som är fullkomligt magisk.

Det finns gott om påkostade, femstjärniga hotell på Maldivernas öar, men Milaidhoo sticker ut på flera sätt. Med konceptet ”reinvented luxury” vill de, precis som namnet antyder, återuppfinna lyxhotellet. Och de gör det genom att bland annat återvända till grunden, att på ett avslappnat, lyhört och ytterst väl genomtänkt sätt verkligen skämma bort sina gäster.

För den som så önskar kan upplevelsen på ön skräddarsys in i minsta detalj. Men att bara njuta i vår praktfulla havsvilla med egen pool räcker långt. Inte minst när vi kan hoppa ner i det glittrande vattnet och simma med en delfinfamilj bara ett stenkast därifrån. Milaidhoo är en del av Baa-atollen, som tillhör Unescos biosfärsområden och bland annat är hemvist för världens största population av mantor.

Att fridyka bland de majestätiska, gigantiska rockorna (som är helt ofarliga) blir ett minne för livet.

Själva ön är så liten att all annan transport än promenader är överflödig, en verklig återgång till barfotaturismens grund. Någon reception finns inte, utan alla gäster får en personlig butler, som verkligen ser till att vår semester blir perfekt in i minsta detalj.

Allra mest överraskade blir vi nog av maten. På finkrogen Ba’theli serveras makalösa maldiviska rätter som kan konkurrera med många av våra favoritrestauranger. Och på Shoreline Grill, som precis som namnet antyder ligger precis vid stranden, grillar mästerkockar havets läckerheter till perfektion. Varje morgon kommer lokala fiskare med nattens fångst, som till stor del präglar menyn.

Att åka på semester med hela familjen är naturligtvis underbart, men ibland är det också skönt med lite lugn, ro och avskildhet. Milaidhoo är perfekt för par – och barn under nio år får snällt stanna hemma. Vi planerar redan vårt nästa besök…

Land: Maldiverna
Plats: Milaidhoo Island
Tema: resort, tropiskt, kustnära
Prisindikation: $ $ $ $

Tips: om du vill boka en resa till Maldiverna eller någon annan exotisk lyxresort så ska du kontakta Lime Travel. De skräddarsyr exklusiva resor och är vår samarbetspartner.

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Koenigsegg Regera

Det är spännande tider hos Koenigsegg Automotive i Ängelholm. De två första exemplaren av den kraftfulla hybridbilen Regera är nu på väg mot sina respektive ...