Opus i Beverly Hills

Vårt sökande efter hus som verkligen får oss att tappa andan har ännu en gång fört oss till drömmarnas stad – Los Angeles. Närmare bestämt till några berömda kullar  i dess utkant. Följ med oss till ett hem i Beverly Hills som i allra högsta grad har så kallad wow-faktor.

Att döpa ett hus till Opus är verkligen inte speciellt blygsamt, men det är inte heller blygsamhet som gjort Paul McClean till en av Beverly Hills mest omtalade arkitekter. Med storslagna visioner och en ständigt växande meritlista, full av berömda uppdragsgivare, har han blivit en favorit för de som söker riktiga filmstjärnehem.

Husets läge kunde inte vara bättre. Trousdale Estate tillhör Beverly Hills mest eftertraktade och mytomspunna områden. Där har stjärnorna flockats sedan 1960-talet och genom åren har bland andra Elvis Presley, Frank Sinatra och Jennifer Aniston haft hus i kvarteret. Även arkitekterna bakom många av husen är själva celebriteter och legendariska namn som Harold Levitt, Paul R. Williams och Frank Lloyd Wright finns alla representerade i Trousdale.

Ett av kvarterets senaste och utan tvekan mest glamorösa tillskott är Opus. Med sju sovrum, elva badrum, två pooler och ett biorum med plats för femton personer är det verkligen inte ett litet ställe. Boytan är svindlande 2.300 kvadratmeter, så man kan lugnt säga att det finns gott om plats för både familj och vänner. Även garaget är rejält tilltaget och rymmer minst tio bilar.

Huset naturliga mittpunkt är den ljusgård som löper genom alla våningar, från det inglasade taket ända ner till bottenvåningens inomhuspool. Genom ljusgården strömmar naturligt ljus, som reflekteras av poolen och skapar en tropisk känsla. Och när mörkret faller blir det upplysta vattnet ett effektfullt inslag i inredningen.

Tonen för Opus sätts redan av den pampiga exteriören, som domineras av vit marmor och detaljer i guld. Till de senare hör bland annat en skulptur föreställande bokstaven o, en referens till husets namn. Det framgår med all önskvärd tydlighet att man verkligen inte sparat på krutet i strävan att skapa en villa med extra allt, på en tomt som enligt LA Times erbjuder ”den kanske bästa utsikten över Los Angeles”.

Artikel ur magasinet HOOM – det går bra att dela detta material.

Text: Mats Eriksson Foto: Jim Bartsch

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Bugatti La Voiture Noire. Du hittar Bugatti och andra lyxbilar och sportbilar i Stockholm via HOOM. Stor guide med exklusiva bilar.

Bugatti ”La Voiture Noire”

Vi har väntat ett tag på den moderna versionen av Bugattis klassiska modell 57 SC Atlantic och nu har den äntligen visats upp på bilsalongen ...