Santo Maris Oia på Santorini

Den pittoreska ögruppen Kykladerna är enkel att nå från Sverige och den är minst lika fin som många tropiska öar på andra sidan jorden. På Santorini har vi hittat ett nytt favorithotell att längta till. Följ med oss till fullständigt magiska Santo Maris Oia.

Den berömda grekiska ön Santorini har en lång och spännande historia. De första människorna slog ner sina bopålar där redan flera tusen år före Kristus, under den yngre stenåldern. Det är sannerligen inte svårt att förstå vad som lockade dit dem – ön är än idag en av Medelhavets allra vackraste. Och det kanske vackraste stället på hela ön är lyxiga Santo Maris Oia.

Hela hotellet präglas av en avslappnad elegans både in- och utvändigt. De runda husen har fasader i den bländvita färg som blivit något av ett kännetecken för Santorini. Inredningen är somrigt ljus och modernt avskalad, med färgglada detaljer här och där.

Vi bor i en gudomlig svit med egen pool och en helt magisk utsikt över Egeiska havets knallblå vatten.

I den vackra spaanläggningen finns både inomhuspool, ångbastu och ett isrum att kyla ned sig i. Efter en avkopplande kretisk massage med bland annat olivolja och raki känner vi oss som nya människor. Med nyfunnen energi ger vi oss ut på en sagolik seglats, med Santorinis berömda röda strand som utflyktsmål.

På hotellets restaurang Alios Ilios serverar mästerkocken Manolis Mattheakis underbara medelhavsrätter med starkt fokus på lokala råvaror. Den spännande avsmakningsmenyn är väl värd att prova och vår favorit är nog den soltorkade bläckfisken. Och i solnedgången smakar en av hotellbarens noggrant blandade cocktails förstås lite extra gott.

Fakta om Santo Maris Oia
Land: Grekland
Plats: Santorini
Tema: hotell, historiskt, kustnära
Prisindikation: $ $ $ $

Tips: om du vill boka en resa hit så ska du kontakta Lime Travel. De skräddarsyr exklusiva resor och är vår mycket duktiga samarbetspartner.

Läs mer på: www.santomaris.gr

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Lyxresor till Gili Lankanfushi och Maldiverna

Gili Lankanfushi

På en fantastiskt vacker liten korallö, i den glittrande Indiska oceanen, ligger en resort som tillhör världens allra bästa. På Gili Lankanfushi möts vi av ...