Koenigsegg CC850

Sagolik retrodesign som hyllar den första produktionsbilen CC8S och grundaren Christian von Koenigsegg. Ta en titt på nya CC850.

Det är lite drygt tjugo år sedan Koenigsegg lanserade sin första produktionsmodell någonsin – CC8S. En bil som tillverkades i sex exemplar och som därefter har inspirerat designen hos alla de efterföljande modellerna. För att lyfta detta faktum lanserar man nu den nya modellen CC850. Och en snyggare – och kraftfullare – retrohyllning har vi aldrig tidigare skådat. Eller vad sägs om en dubbelturboladdad femliters V8 som ger 1 385 hästkrafter om bilen tankas med E85. Med bensin är effekten 1 185 hästar.

En detalj som är helt ny för CC850 är en nioväxlade automatväxellådan.

Vi lyfter också på hatten för fyllde Christian von Koenigsegg som tidigare i år fyllde 50. Det han skapat på 20 år från Ängelholm är helt unikt. Det gör oss på redaktionen lite extra stolta då det visar att allt är möjligt. Om man vill höra mer om historien bakom Koenigsegg så kan man lyssna på Christian von Koenigseggs sommarprat från den 2 juli 2022.

Läs mer på: www.koenigsegg.com

 

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Villa Milano i Las Brisas av Coliz & Murphy

Villa Milano

En modern drömvilla i spanska Las Brisas som erbjuder en spektakulär utsikt. Denna drömvilla är den perfekta fusionen mellan tidlösa linjer och trendig design. Hemmet erbjuder ...