Naladhu i Maldiverna

På den lilla exklusiva ön Naladhu får man verkligen vara i fred. Här finns endast tjugo villor, alla med svårslagen utsikt över det gnistrande smaragdgröna vattnet. HOOM har besökt ett oförglömligt smultronställe i Maldiverna.

Det finns gott om pärlor bland Maldivernas alla små öar. Vi på HOOM har genom åren haft lyckan att besöka flera av dem. Men frågan är om inte lilla Naladhu är den vackraste av dem alla. Redan vid ankomsten står det klart att den semesterupplevelse som väntar oss inte är som alla andra. Med endast tjugo villor är det här nog det närmaste ett privat paradis man kan komma.

När vi ligger till vid ön, efter en halvtimmes båtfärd från Maldivernas internationella flygplats, är det första vi gör att ta av oss skorna. Att känna den varma gnistrande sanden tränga in mellan tårna och höra det diskreta suset från vinden som rasslar genom palmernas toppar är otroligt avkopplande och vi bokstavligen känner hur stressen försvinner från våra kroppar.

Vi skäms inte det minsta för att erkänna att vi tar det väldigt, väldigt lugnt under merparten av vår tid på ön. Med den glittrande oceanen bokstavligt talat runt knuten behövs liksom inte så mycket mer. Men vi latar oss inte bara, Naladhu bjuder på en rad spännande äventyr som inte får missas.

Vi paddlar kajak, åker på fisketurer och utforskar den hänförande och färgsprakande undervattensvärlden kring revet. Att uppleva solnedgången på hotellets yacht, med ett glas champagne i handen, är en svårslagen upplevelse.

Det är något visst med att bo precis vid vattnet och att somna och vakna till vågornas rörelser. Sällan har vi vaknat så utvilade som efter en natt i vår magnifika villa. Även Naladhus spa-anläggning kan mäta sig med de allra främsta i världen och det är faktiskt ingen överdrift att säga att vi känner oss som nya människor efter några timmars undergörande behandlingar och massage.

Maten på öns restaurang The Living Room har vi kommit på oss själva med att sukta efter flera gånger efter hemkomsten från paradiset. Menyn kretsar som sig bör kring havets läckerheter, som serveras dagsfärska och anrättade till perfektion. Och allra godast smakar maten nog när vi får den uppdukad på en undanskymd strand, under en gnistrande stjärnklar himmel och i skenet av flammande facklor. Vi kommer att längta tillbaka till denna magiska ö ända tills vi får chansen att göra ett nytt besök.

Fakta om Naladhu Private Island
Land: Maldiverna
Plats: Södra Malé-atollen
Tema: tropiskt, strandnära, resort, privat
Prisindikation: $ $ $ $

HOOM kan i samarbete med Lime Travel ta er till denna privata drömvärld. Kontakta dem för tips, råd och priser på 08-545 151 60.

Läs mer på: www.anantara.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

HOOM presenterar drömboenden från världens alla hörn. Även om vi har fokus på drömhem i Stockholm så letar vi hela tiden efter exklusiva hem som har det där lilla extra. Vi har även en guide med fastighetsmäklare.

The Summer House i Olde Towne

Vackra ”Summer House” är det senaste projektet signerat Kean Development. Detta pampiga hem ligger i Olde Towne, i Southampton, på den amerikanska östkusten. Hela fastigheten ...