Hillcrest

Med en budget som de flesta arkitekter bara kan drömma om kan man tycka att det borde vara svårt att misslyckas. Trots det har vi besökt mängder av hus som inte gör någon glad, trots att de kostat otroligt mycket att bygga. Men i det här fallet matchar vision och budget varandra och verklig magi uppstår.

Trousdale i Beverly Hills är välkänt för sina många spektakulära hus, som inte sällan bebos av filmstjärnor och andra celebriteter som sökt sig hit. Ett av kvarterets senaste och mest iögonfallande tillskott är ritat av McClean Design, som gjort sig kända för att skapa drömhem åt kunder som inte nöjer sig med mindre än det absolut bästa.

I strävan att skapa ett unikt hem har ingenting lämnats åt slumpen. Varje detalj har mödosamt planerats och finputsats. Och överallt finns extraordinära inslag, som till exempel den porlande vattenträdgård som markerar husets mittpunkt och som nås genom en dramatisk glasbro som också leder till husets entré. Vattenträdgården skapar spännande ljusreflektioner som lyser upp husets källare. De skänker dess rum en annorlunda atmosfär, som kontrasterar mot den övre våningens ytor där utsikten över grannskapet står i centrum.

Och just utsikten är ytterst påtaglig på övervåningen. Invändigt präglas detta plan av naturligt ljus som strömmar in genom enorma fönster, som sträcker sig från golv till tak.

De stora fönstren låter inte bara solens strålar leta sig in i rummen, de maximerar också det magnifika panoramat över Beverly Hills kullar och de vackra husen i grannskapet.

Trots att huset verkligen är modernt och avskalat lyckas det också utstråla en känsla av hemtrevlighet som faktiskt är ganska ovanlig i villor av den här storleken. Mycket tack vare den ständiga närvaron av porlande vatten. Den eleganta långsmala poolen, som löper längs med terrassen, ramar in huset och precis som vattenträdgården bidrar den till att skapa en avkopplande känsla av att befinna sig mitt i naturen.

Artikel ur magasinet HOOM – det går bra att dela detta material.

Text: Mats Eriksson  Foto: Jim Bartsch

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Vi på HOOM visar båtar och yachts som har det där lilla extra.

Yachts: Wally Tango

Wally Tango är en lite drygt 30 meter lång skönhet, ritad av Mills Design. Den tar sex övernattande gäster och fyra i besättningen. Interiören, skapad ...