Cap Rocat på Mallorca

0

För den som letar lite bjuder den klassiska turistön Mallorca på flera enastående upplevelser. Ett populärt fynd är inrymt i ett gammalt militärfort. Följ med oss till en exklusiv pärla, strax utanför Palma.

Alldeles i närheten av Mallorcas huvudstad Palma ligger ett stort fort från 1800-talet. En gång i tiden var det ett viktigt militärhögkvarter, men idag har det förvandlats till en vallfärdsort för finsmakare från hela världen. Den lokala arkitekten Antonio Obrador har skapat en påkostad semesteranläggning av världsklass, men samtidigt lyckats behålla den ursprungliga atmosfären och charmen. Där skjutbanorna en gång i tiden låg återfinns numer tjugofyra spektakulära sviter, som alla har sin egen uteplats med utsikt över Palmabukten.

Trots närheten till Palma känns Cap Rocat som en mycket avskiljd plats. Kontrasten mellan den partyglada staden och stillheten på fortet kunde inte vara större. Här njuter vi av härligt lata och avkopplande dagar i solen, svalkande dopp i det glittrande Medelhavet och en och annan golfrunda. På kvällarna lockar de två restaurangerna med otroligt vällagad mat, som i största möjliga utsträckning kommer från lokala leverantörer.

Utomhusrestaurangen The Sea Club, som ligger precis vid vattnet och den nyfångade fisken som tillagas i vedugn kommer vi sent att glömma.

Högst upp på en kulle, med om möjligt ännu mer hänförande utsikt, ligger spaanläggningen. Där skämmer vi bort oss med allsköns behandlingar, samtidigt som vi blickar ut över havet långt där nedanför. Det är svårt att tänka sig ett bättre sätt att koppla av. Vi kan bara konstatera att Cap Rocat gör att Mallorca återigen känns som ett givet resmål.

Fakta om Cap Rocat
Land: Spanien
Plats: Mallorca
Tema: hotell, historiskt, kustnära
Prisindikation: $ $ $ $

Tips: om du vill boka en resa hit, eller till något annat hotell på Mallorca, så ska du kontakta Lime Travel. De skräddarsyr exklusiva resor och är vår mycket duktiga samarbetspartner.

Läs mer på: www.caprocat.com

 

 

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar

Coco Privé Kuda Hithi Island

Denna mycket exklusiva pärla i öriket Maldiverna är det perfekta gömstället för den som vill vara för sig själv, för du hyr helt enkelt hela ...