La Residencia på Mallorca

0

Att den klassiska turistön Mallorca på senare år återigen blivit ett resmål för finsmakare kan knappast ha undgått någon. Belmond La Residencia ligger på öns nordvästra kust och har flera gånger blivit utsett till ett av Europas absolut bästa hotell.

Där de lummigt gröna bergen på Mallorcas nordvästra kust aningen dramatiskt reser sig mot havet ligger den pittoreska konstnärsstaden Deià. Den lilla vackra staden har gjort sig känd för sin avslappnade och lätt bohemiska atmosfär, som lockar kreativa människor från hela världen. Att sakta strosa genom de vindlande små kullerstensbelagda gatorna och kanske slå sig ner för något svalkande i skuggan är en upplevelse vi sent ska glömma.

Alldeles i Deiàs utkant, omgivet av vackra olivlundar och prunkande citronträd, ligger det mysiga och lyxiga boutiquehotellet Belmond La Residencia.

Vi konstaterar snabbt att det måste vara ett av de trevligaste ställen vi bott på i Europa och vi är inte ensamma om den åsikten. Hotellet har nämligen mottagit flera prestigefulla utmärkelser, för sina praktfulla rum, omtänksamma service och naturligtvis sitt magnifika läge. Det senare är nästan värt en artikel i sig, så hänförande är faktiskt den spektakulära vyn över de mjuka kullarna, särskilt när det börjar skymma och solen sakta färgar omgivningen varmt rosa.

Själva hotellet, som en gång tillhörde den brittiske miljardären Richard Branson, är inhyst i två herrgårdar med anor från 1500- och 1600-talet. I den överdådiga trädgården, fylld till bredden av naturlig fägring, finns en av Spaniens största skulptursamlingar. Den ständigt växande samlingen rymmer såväl etablerade internationella skulptörer som lovande nya talanger. Här finns allt från eleganta bronsstatyer till mer lekfulla verk som barnen kan roa sig med.

Vi bor i en stor underbar svit med utsikt över både Deià och Tramuntanabergen. Inredningen är avspänt luxuös och full av inspirerande inslag. På utsidan njuter vi på den rymliga terrassen och tar svalkande dopp i vår alldeles egna pool. Det här blir garanterat inte sista gången vi besöker denna oförglömliga spanska pärla.

Fakta om Belmond La Residencia
Land: Spanien
Plats: Mallorca
Tema: klassiskt, bergsmiljö, resort
Prisindikation: $ $ $ $

HOOM kan i samarbete med Lime Travel ta er till detta underbara hotell. Kontakta dem för tips, råd och priser på 08-545 151 60.

Läs mer på: www.hotel-laresidencia.com

 

 

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar

Exklusiva kök från Kvänum

Karleby från Kvänum

Stilrena och tidlösa kök från svenska Kvänum blir till en hyllning av det svenska hantverket. Vi på HOOM tycker om exklusiva kök som känns både ...