Villa Bel Air

På en av Bel Airs allra mest åtråvärda tomter ligger ett mycket omtalat hus. Ett hus som trots sin storlek lyckas vara både hemtrevligt och personligt. Följ med oss till en magnifik villa med ett oförglömligt läge.

Det berömda området Bel Air tillhör Los Angeles minst tätbefolkade och det är inte så konstigt med tanke på husens storlek. Men även bland grannskapets många jättehus sticker McClean Designs senaste projekt onekligen ut, med en boendeyta på sisådär 2.700 kvadratmeter. Det är dock inte bara storleken som utmärker denna megavilla – här har man i alla bemärkelser satsat på ett hus med ”extra allt”.

Vi börjar vår rundtur i garaget som, som sig bör i ett hus av den här kalibern, minst sagt är rejält tilltaget. Här finns plats för inte mindre än tio bilar och naturligtvis även en hiss som för oss direkt upp i huset. Väl där möts vi av en inredning som trots de stora ytorna ändå lyckas vara avslappnad och personlig. Bland materialen dominerar olika sorters kalksten och ek, som enligt arkitekten valts för att skapa en mjuk och modern känsla.

Spektakulära swimmingpooler har blivit något av ett signum för McClean Design och frågan är om de inte överträffat sig själva denna gång. Den gigantiska bassängen tar upp en stor del av tomten och har en svindlande utsikt över hav och land. Poolen ger också intrycket att rinna över i de porlande ”vattenväggar” som kantar entrén på våningen under.

Utsikten är även i allra högsta grad närvarande inne i huset, tack vare enorma glaspartier som ramar in det hänförande panoramat.

De flesta av dem går dessutom att skjuta undan, så att huset öppnas upp mot det allt som oftast behagliga kaliforniska klimatet. Och högst upp på taket finns en terrass, i direkt anslutning till övervåningens sovrum. Därifrån kan vi konstatera att vi förmodligen befinner oss på en av Los Angeles mest eftertraktade platser.

Text: Mats Eriksson  Foto: Simon Berlyn

Det här är en artikel som publicerats i magasinet HOOM. Dela gärna i sociala flöden. Du hittar vår sociala medier på Instagram (hoommagazine), Facebook (HOOM) och Linkedin (HOOM AB).

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

När du söker exklusiva fristående badkar för ett exklusivt och lyxigt badrum.

Copper Tay från Drummonds

Här har vi ännu ett exklusivt badkar från de brittiska öarna. Med Copper Tay får man ett badkar i koppar som osar lyx och flärd. ...