San Clemente Palace i Venedig

Alldeles utanför Venedig ligger den pittoreska lilla ön San Clemente. Där finns ett hotell som tillhör de bästa i hela Italien. Följ med oss till ett palats för avkoppling och sagolika måltider.

Det finns nog få städer som har ett så romantiskt rykte som Venedig. Den vackra stadens alla gondolfyllda kanaler har skildrats otaliga gånger på den vita duken. Verkligheten ser förstås lite annorlunda ut, stundtals är mängden turister lätt översvallande, men Venedig är trots allt en otrolig plats att besöka. Inte minst för den som har turen att bo på vårt nya favorithotell – San Clemente Palace Kempinski.

Hotellets läge – på en helt privat ö alldeles utanför Venedig – är nämligen i det närmaste perfekt.

Stadens sevärdheter, restauranger och folkliv finns på bekvämt avstånd, bara en kort båttur bort, när andan faller på. Men närhelst vi önskar kan vi dra oss tillbaka till det underbara lugn som råder på San Clemente.

Här finns magnifika, prunkande trädgårdar att strosa runt i, tennisbana och joggingspår. Och för den som verkligen bara vill koppla av lockar den härliga poolen till svalkande dopp. Än mer avslappning erbjuds i den sagolika spaanläggningen, där vi passar på att unna oss några undergörande behandlingar.

En stor anledning till att besöka Italien är naturligtvis den fantastiska maten och öns tre restauranger lämnar ingen besviken. Vår favorit blir snabbt finkrogen Acquerello, som bjuder på moderna italienska delikatesser i den högre skolan. Att avnjuta en vällagad trerättersmiddag, ackompanjerad av en flaska gott lokalt vin, blir en perfekt avslutning efter en dag full av äventyr i den romantiska staden.

Fakta om San Clemente Palace Kempinski
Land: Italien
Plats: Ön San Clemente utanför Venedig
Tema: klassiskt, rekreation, gastronomi
Prisindikation: $ $ $ $

HOOM kan i samarbete med Lime Travel ta er till några av världens bästa hotell. Kontakta dem för tips, råd och priser på 08-545 151 60.

Läs mer på: www.kempinski.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Ett exklusivt badkar skapar ett exklusivt badrum.

Fida

Fristående badkaret Fida är ritat av designer Marico Di Paolo för italienska Antonio Lupi. När han designade detta formsköna kar så hämtade han inspiration från ...