Four Seasons Bora Bora

0

Att besöka ett Four Seasonshotell är nästan alltid en speciell upplevelse. Världen över lyckas det kanadensiska företaget med konststycket att skapa oförglömliga semesteranläggningar. Och deras ställe på Bora Bora är verkligen inget undantag.

Ibland känner man bara ”wow” när man besöker ett ställe. Och när vår båt glider fram över den blågröna lagunen, till den atoll som Four Seasons ligger på, är det omöjligt att inte känna just så. Naturen är helt enkelt outsägligt vacker och det är lätt att förstå upptäcktsresanden James Cook, som redan 1777 utsåg Bora Bora till en av världens vackraste platser. Här omges vi av lätt svajande palmer, kritvit sand och i fjärran Bora Boras dramatiska gröna kullar.

En sak som skiljer Four Seasons från många konkurrenter är att de alltid utgår från lokal design och arkitektur när de skapar sina anläggningar, istället för att använda samma formspråk överallt. Resultatet blir att varje ställe har ett unikt uttryck och att det faktiskt märks var i världen man befinner sig. Och det är ju trots allt en stor poäng med att resa – att upptäcka nya saker och bli inspirerad av idéer och former som man inte stöter på hemma. En sak är dock gemensam för alla deras ställen – servicen är alltid oklanderlig.

Villan vi bor i blandar traditionell polynesisk stil med modern västerländsk på ett sätt som känns helt självklart. Trots att vi bara bor några få meter från stranden är det härligt för både vuxna och barn att ha en egen liten pool att plaska i.

Men inget slår naturligtvis ett dopp i den kristallklara lagunen. Vi gör fantastiska snorkel- och dykturer och ger oss också ut på en magisk fisketur i jakt på lokala bjässar som blue marlin.

Den stora spaanläggningen håller som sig bör allra högsta klass och har bland annat ett holistiskt healing- center för den som verkligen vill varva ner. Flera av behandlingarna kretsar kring ingredienser som återfinns i den polynesiska naturen. Dagarna avslutar vi allt som oftast på restaurangen Sunset. Precis som namnet antyder bjuder den på en mäktig panoramavy över solens nedgång och naturligtvis också på riktigt god mat. Det finns verkligen inget att klaga på på här.

Fakta om Four Seasons Resort Bora Bora
Land: Franska Polynesien
Plats: ön Bora Bora
Tema: tropiskt, strandnära, resort
Prisindikation: $ $ $ $

Tips: om  du vill boka en resa till Franska Polynesien eller någon annan exotisk lyxresort så ska du kontakta Lime Travel. De skräddarsyr exklusiva resor och är vår mycket duktiga samarbetspartner.

Läs mer på: www.fourseasons.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar

Modern lägenhet med sjöutsikt på Lidingö - Skeppsholmen Sotheby's International Realty i Stockholm

En designdröm på Lidingö

Idag tar vi en titt på en smakfullt inredd lägenhet på Lidingö. Bo i en designdröm invid Millesgården med en sagolik panorama- och havsutsikt. Det ...