Fogo Island Inn

0

På en isolerad ö utanför Kanadas kust har vi hittat en tillflyktsort som verkligen gör skäl för namnet. Ta en titt på vilda Fogo Island Inn.

Utanför Newfoundlands nordöstra kust ligger Fogo Island, en av Kanadas äldsta boplatser. Fogo betyder eld på portugisiska och namnet kommer troligen från portugisiska upptäcktsresande, som besökte ön på 1500-talet.

För att ta tillvara på öns säregna skönhet och storslagna natur byggdes värdshuset Fogo Island Inn. Efter många års noggrant planerande stod det till slut färdigt. Och det är verkligen ett spektakulärt värdshus, av det mer exklusiva slaget. Överallt syns spår av öns långa och traditionsrika historia, som kombineras med modern inredning med lokal anknytning.

Resultatet är personligt, annorlunda och framförallt väldigt, väldigt trivsamt.

Det unika läget längst ut på en klippa skapar en dramatisk och fullständigt obeskrivlig vy över Atlanten. Och den moderna arkitekturen, skapad av norska Saunders Architecture, är utformad för att ta tillvara närmiljön och utsikten i största möjliga mån. Alla rum på Fogo Island Inn vetter mot havet och har alla de faciliteter man förväntar sig av hotell i toppklass. Men faktum är att man bara skulle kunna slänga in en sovsäck på golvet – miljön att så fantastisk att rummen på värdshuset ändå skulle kunna mäta sig med vilken lyxhotellsvit som helst.

Dagarna spenderar vi med upptäcktsfärder på den natursköna ön, men också med att lata oss på den stora terrassen, där vi bastar och kopplar av med varma bad, samtidigt som vi njuter av utsikten. Den som har lite tur kan få se ett majestätiskt isberg sakta glida förbi. På kvällarna njuter vi av välsmakande rätter i den prisbelönta restaurangen och när vi går och lägger oss är det enda ljud vi hör Atlantens stilla brus.

Läs mer på: www.fogoislandinn.ca

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar

Aston Martin DBS Superleggera - snart i Stockholm

Aston Martin DBS Superleggera

Äntligen kliver Vanquish arvtagare in i strålkastarljuset. Vi på redaktionen hoppas att vi snart får se skymten av Aston Martins nya värsting på någon gata ...