The Tibbo Collection by Dedon

Tibbo är en exklusiv utemöbel. Exklusiva utemöbler som passar i trädgården och runt poolen i vår trädgårdsguide.

Med hållbarhet och tidlös form i fokus skapade formgivarna Edward Barber och Jay Osgerby den vackra kollektionen Tibbo för Dedon.

De framgångsrika brittiska formgivarna, Edward Barber och Jay Osgerby, hade alltid drömt om att skapa något extraordinärt som skulle förena design, komfort och det jordnära på ett naturligt sätt. Deras vision tog form när de samarbetade med möbeltillverkaren Dedon och skapade den formsköna kollektionen Tibbo. Hela serien blev till en hyllning till naturen och kombinerade skickligt användandet av trä och textil för att skapa eleganta och funktionella utemöbler. Edward och Jay lät sig inspireras av resor till avlägsna platser och upptäckten av autentiska material. De ville återspegla en känsla av lugn och kontakt med omgivningen i varje möbel.

Varje detalj i Tibbo-kollektionen har noggrant utformats för att ge en fräsch och modern känsla samtidigt som den bevarar den tidlösa estetiken. De använde sig av den finaste teaken, vars naturliga skönhet kommer hålla över tid. Teaken behandlades omsorgsfullt för att behålla dess vackra ådring och karakteristiska färg.

DEDON’s first collection in teak, TIBBO combines meticulous craftsmanship, superior comfort and remarkable lightness in a design that’s distinctive, elegant and pure.

Textilerna som användes i hela kollektionen valdes med stor omsorg för att harmoniera med träets naturliga toner. Dessa textilier, i jordnära färger och mjuka nyanser, erbjöd inte bara en lyxig komfort utan blev även vackert för ögat. De inbjudande kuddarna och dynorna gjorde utemiljön till en oas som är perfekt för avkoppling.

Dedon och formgivarna delade en gemensam filosofi om att hållbarhet är en grundläggande princip för framtidens design. Genom att använda miljövänliga material och tillverkningsprocesser blev Tibbo-kollektionen ett sätt att förena hållbarhet med tidlös design. När sedan kollektionen lanserades blev det en triumf för Edward Barber och Jay Osgerby. Deras vision om att skapa något enastående hade blivit verklighet.

Tibbo har blivit en favorit både för designentusiaster och människor som värdesätter det underbara utomhuslivet. Edward Barber och Jay Osgerby har här lyckats skapa en kollektion som faktiskt överträffade förväntningarna.

Läs mer på: www.dedon.de

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Ferrari 488 Pista

Nu är Ferraris nya supermodell äntligen avslöjad, inklusive namnet – Ferrari 488 Pista. För nästan exakt tre år sedan ersatte Ferrari 488 GTB den tidigare ...