Zil Pasyon i Seychellerna

Bland Seychellernas drygt hundra öar finns många juveler. En av de vackraste och mest dramatiska är den lilla privatägda Félicité. Där har Six Senses öppnat ett magnifikt hotell, som genomsyras av hänsyn till djur och natur.

Att befinna sig på en privat ö omgiven av glittrande turkost vatten och bo i en underbar villa bland mango- och papayaträd låter nog som en perfekt semester för många, inklusive oss på HOOM. Men det är ändå bara början på den upplevelse som vi bjuds på på Six Senses relativt nya ställe, som öppnade för något år sedan.

Six Senses är världsberömda för sina spaanläggningar och med Zil Pasyon har de tagit spaupplevelsen till en ny nivå. Efter diverse tester vid ankomsten, som sker via en spektakulär helikoptertur, skräddarsys behandlingarna för att passa varje individs unika förutsättningar och önskemål.

Det finns mängder av påkostade hotell på Seychellernas öar, men inget annat liknar Zil Pasyon.

Vi har sällan eller aldrig besökt ett hotell som så tydligt inkorporerat ett miljö- och hållbarhetstänkande i alla delar av verksamheten. De eleganta villorna, endast 30 till antalet, är så sömlöst införlivade i landskapet att de knappt syns. Precis som all byggnation på ön är de konstruerade för att ha så liten miljöpåverkan som möjligt.

Under hela nio år rensades ön mödosamt från de invasiva växter som drivits upp under den period då ön tjänstgjorde som kokosplantage. Sakta men säkert har öns ursprungliga flora och fauna återhämtat sig och idag är ön hemvist åt flera hotade arter. Bland annat lägger den sällsynta och sällsamt vackra karettsköldpaddan ägg på några av Félicités stränder.

Med Zil Pasyon har Six Senses lyckats med det svåra konststycket att skapa en lyxig hotellanläggning som lämnar ett minimalt miljöavtryck. Vi hoppas att detta makalösa ställe inspirerar hotell över hela världen att följa efter.

Fakta om Zil Pasyon
Land: Seychellerna
Plats: Félicité
Tema: tropiskt, strandnära, resort, eko
Prisindikation: $ $ $ $

La Réunion ligger 5 km från Six Senses Zil Pasyon, och till flygplatsen Praslin Island är det 20 km.

HOOM kan i samarbete med Lime Travel ta er till denna drömvärld. Kontakta dem för tips, råd och priser på 08-545 151 60.

Läs mer på: www.zilpasyon.com

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Exklusiva lampor från Louis Poulsen skapar ett lyxigt och exklusivt ljus.

Patera

Lampan Patera är skapad av formgivaren Øivind Slaatto för Louis Poulsen. Lampan avger ett mjukt och behagligt ljus, vars hemlighet ligger i den sinnrika konstruktionen. ...