Skylark i Los Angeles

På en av Los Angeles allra mest eftertraktade adresser ligger ett verkligt filmstjärnehem. Den omsusade arkitekten Paul McClean har ännu en gång ritat ett hus som får oss att tappa andan. Följ med oss in i drömmarnas värld.

Skylark Lane, som fått sitt namn efter gatans skönsjungande lärkor, tillhör det mytomspunna område som brukar kallas för ”Bird Streets”. I dessa exklusiva kvarter har celebriteter flockats i decennier – till exempel hade både Elvis Presley och Frank Sinatra hus här under sina glansdagar. Idag har nutida megastjärnor som Christina Aguilera och Jennifer Aniston slagit ned sina bopålar i området.

Ett så stjärntätt område är naturligtvis också fullt av spektakulära hus och det senaste tillskottet är verkligen inget undantag. Det är nämligen signerat en av Hollywoods flitigast anlitade arkitekter – Paul McClean. Som våra trogna läsare nog vet vid det här laget tillhör han våra favoritarkitekter, särskilt när det kommer till den lite speciella genren ”filmstjärnevillor”. Paul McClean är nämligen expert på att skapa glamorösa, spektakulära och sanslöst snygga hem.

Paul McCleans villor ser ofta ut att vara hämtade från James Bond-filmer, men de bebos inte av skurkar utan av några av USA:s mest framgångsrika artister, skådespelare och entreprenörer.

Arkitekten själv beskriver huset som en öppen historia, med en aningen industriell känsla som bland annat är synlig i de stålkolumner som ramar in de gigantiska glasväggarna. Just glasväggarna bidrar starkt till den öppna känslan och låter det berömda kaliforniska ljuset strömma in från alla håll. Flera av glasväggarna går också att skjuta åt sidan, för att verkligen ta vara på det härligt soliga klimatet.

Ingen Los Angeles-villa är komplett utan en rejäl pool och Paul McClean har sin vana trogen byggt en väl tilltagen sådan, med en svindlande utsikt över den myllrande mångmiljonmetropolen där nedan. Det är en vy som skulle passa i slutscenen i vilken Hollywoodfilm som helst.

Text: Mats Eriksson  Foto: Jim Bartsch

Har varit artikel i magasinet HOOM. Om du önskar mer inspiration så kan du följa oss på Instagram (hoommagazine).

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Ett exklusivt spa i Grekland. Wellness och återhämtning i lyxiga miljöer. Exklusiva kroppsbehandlingar.

Eagles Palace Spa

I grekiska Halkidiki, i anslutning till den vackra och bergiga halvön Athos, ligger det underbara hotellet Eagles Palace. Här erbjuds du möjligheten att investera i ...