Casa Di Lido Island

De konstgjorda öarna utanför Miami kryllar av påkostade hem, det ena mer storslaget än det andra. Ibland känns det faktiskt som att storleken är viktigare än kvalitén. Men nu har vi hittat ett strålande exempel på att det går att bygga både enormt och smakfullt.

I Biscayne Bay, mittemellan Miami och South Beach, ligger Venetian Islands. En grupp konstgjorda öar som, precis som namnet antyder, fått sina namn från den berömda italienska kanalstaden Venedig. Och precis som sin italienska föregångare, Lido di Venezia, är Di Lido Island en långsmal ö full av praktfulla hus. På den södra spetsen, med formidabel utsikt över både South Beach och Miamis centrala delar, ligger ett av öns senaste tillskott. På den närmare 2 000 kvadratmeter stora tomten tronar en majestätisk megavilla, som uppfyller alla tänkbara krav på ett pampigt Miamiställe.

Här finns en enorm pool, flera stora terrasser och till och med en specialgjord brygga för sjöflygplan.

Vi på HOOM har tidigare uppmärksammat flera av SAOTA:s spektakulära skapelser i hemlandet och det kommer inte som någon överraskning att de på sistone fått fler och fler internationella uppdrag. De är helt enkelt väldigt bra på att rita hem som verkligen har ”extra allt” och så kallad wow-faktor. Det hör inte till ovanligheten att hus av den här storleken känns kalla och opersonliga, men tack
vare sin känsla för detaljer och material har SAOTA lyckats skapa ett ställe som är både välkomnande och hemtrevligt. På den sida som vetter mot vattnet har arkitekterna valt att öppna upp huset så mycket som bara möjligt. Skjutbara glasväggar, dammar och inte minst den väl tilltagna swimmingpoolen länkar samman hemmet med dess omgivning. Det marina temat för tankarna till däcket på en stor lyxyacht, vilket förstås passar extra bra i just Miami.

Även villans mer privata övervåning har en pool, i direkt anslutning till ”the master bedroom”. Invändigt präglas huset av stora, öppna ytor på entrévåningen och mysigare, mer informella rum en trappa upp. Det skulle verkligen inte förvåna oss om vi får se fler magnifika hem från SAOTA i framtiden.

Text: Mats Eriksson  Foto: Adam Letch

Det här är en artikel i magasinet HOOM. Dela gärna i sociala flöden.

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Exklusiva kök och lyxiga kök i vår stora guide om klassiska och moderna kök

Aprile by Boffi

Italienska Boffi har kommit med en en hel nyheter den senaste tiden. Här har vi ett stort och härligt drömkök  – Aprile – designat av ...