Savoir No1 Khangai

Savoir No1 - det här är sannolikt världens mest exklusiva säng, en lyxsäng helt enkelt. Perfekt för ett exklusivt sovrum.

Att sova är bland det viktigaste du kan göra för att må bra. När du sover reparerar kroppen sig själv. Vi har tagit en närmare titt på en av världens mest exklusiva sängar – Savoir No1 Khangai.

Redan 1905 bestämde sig ledningen på legendariska Savoy Hotel för att skapa den perfekta sängen för sina gäster, det var då sängen som numera kallas No2 föddes. Idag är det en klassisk säng som i dessa dagar är lika känd som några av de legendariska personer som sovit i dem under årens lopp.

Här väljer vi dock att lyfta fram exklusiva Savoir No1 Khangai, den säng som just nu kallas ”världens lyxigaste” då den ska ge den ultimata känslan av både komfort och lyx. Med högre fjädrar och påkostade lager av förstklassig naturlig fyllning, för en djupare madrass och bas, ger det en naturligt hög säng som faktiskt ger den lyxiga känslan av att ”sväva på moln”.

Hand-combed once a year from semi-wild yaks that roam on the mountains Khangai region of Mongolian, the yak hair found in our topper is even softer than cashmere with outstanding breathability and temperature regulating properties.

Nu ska man ha klart för sig att det tar över 120 timmar att tillverka en Savoir No1 Khangai, det är då fördelat på 80 timmar med en tapetserare plus de timmar som skäraren, sömmerskan och snickaren investerar i skapandet av sängen. Dess stabila ram av trä har flera unika egenskaper, medan madrassen, toppad med en panel av högteknologiskt stretchbomullstyg, är fylld med extra djupa och högsvängda pocketfjädrar. Detta toppas med den finaste ull i toppdelen. Ja, det här är en säng för den som vill investera i en exklusiv upplevelse varje gång det är dags att sova. För just Savoir No1 rankas som världens mest exklusiva säng.

Tips: Skaffa dig en kvällsrutin. Förbered din kropp för att sova genom att följa ungefär samma rutin varje kväll innan du går till sängs. Efter en tid kommer din kropp att känna igen mönstret och därmed förvänta sig att få sova. Du kan ha några enkla avkopplande aktiviteter som förbereder dig för att lägga dig. Andningsövningar är alltid bra, att rummet är tyst, mörkt och svalt är också viktigt. Sist, men inte minst, stäng av mobilen innan du går och lägger dig.

Läs mer på: www.savoirbeds.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Mystique - ett exklusivt hotell i Grekland. Lyxhotell på Santorini. Vi presenterar hotell och resorts som har det där lilla extra.

Underbara Mystique

På Santorinis dramatiska klippor, med en milsvid utsikt över det klarblå egeiska havet ligger ett hotell som verkligen har det där berömda ”lilla extra”. Ett ...