Hermès Birkin

Hermès Birkin är en exklusiv väska. Du hittar fler exklusiva väskor i vår avdelningen för mode.

Vi på HOOM uppskattar tidlös design och kvalitet i kombination. När det gäller väskor, i alla storlekar, så förtjänar kanske världens mest omtalade och avundade väskmodell Hermès Birkin att stå i strålkastarljuset lite extra. Enligt ett rykte kom skapandet av väskan till när den kända skådespelerskan Jane Birkin hamnade brevid Hermès dåvarande vd Jean-Louis Dumas på en flight mellan Europas två metropoler, Paris och London. Enligt sägnen ska Jane ha tappat innehållet ur sin väska på golvet och började beklaga sig över att det inte fanns någon bra väskmodell på marknaden för unga mödrar. Jean-Louis lyssnade in detta och bad Jane skissa på sin mer funktionella drömväska på ett papper. Ja, resten är historia.

The Birkin is available in a rare heritage leather with unique character. Entirely vegetable-tanned natural cowhide has an exceptionally transparent finish that gains a patina and becomes even more beautiful over time. Smooth or grained, this leather in a natural shade emphasizes the Birkin’s clean lines and will appeal to connoisseurs.

Den första Hermès Birkin lanserade 1984, och fick direkt ett varmt välkomnande. Därefter har dessa väskor blivit en symbol för både tidlös design, exklusivitet och god smak. Och trots prislappen ska man vara glad om man lyckas få tag på en väska. Man kan inte räkna med att få köpa en Birkin bara för att man har råd: väntelistan är faktiskt flera år lång på ett stort antal modeller. Det finns också en stor marknad för begagnat.

Läs mer på: www.hermes.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Posada Romana

Vackra Posada Romana ligger perfekt beläget på landsbygden utanför Gaucin. Denna spektakulära herrgård, som är i otroligt fint skick, kan från den väl tilltagna terrassen ...