Six Senses Con Dao

Utanför Vietnams sydkust ligger de vykortsvackra öarna Con Dao likt små utströdda smaragder. Vi på HOOM har tidigare besökt Six Senses hotell på ögruppen. Följ med oss till en plats full av vackra tropiska växter, gnistrande stränder och sagolika måltider.

Den vietnamesiska ögruppen Con Dao består av sexton prunkande, smaragdgröna öar. Dessa sagolika paradisöar är sedan 1993 klassade som en nationalpark. Detta tillsammans med det avskilda läget, långt utanför Vietnams sydöstra kust, har gjort att öarna är betydligt mindre exploaterade än många andra natursköna platser i den här delen av världen. Läget till trots tar det bara en dryg timme att flyga hit från Ho Chi Minh-staden och väl framme väntar en fenomenal naturupplevelse, på de till största delen oförstörda öarna. Den som någon gång har haft glädjen att besöka ett av Six Senses ställen vet att kvaliteten alltid är i toppklass och Con Dao är verkligen inget undantag.

Vi bor alldeles vid vattnet, i en villa med privat pool och en egen liten stig ner till stranden.

Maten är en stor del av upplevelsen på Con Dao och det finns tre fantastiska restauranger att välja på. Vår favorit är nog At The Market, där vi avnjuter härliga sommarrullar, sallader och den klassiska vietnamesiska soppan Phó. Nere vid stranden ligger By the Beach, ett lite elegantare alternativ som erbjuder en makalös avsmakningsmeny, med nyfångade läckerheter från havet i fokus. För den som önskar arrangeras också picknicks och grillkvällar helt efter önskemål, det är bara att välja var och vad man vill äta, så dukar kockarna upp till fest. Vi njuter bland annat av en underbar lunch till havs. Och en intim middag på stranden, under stjärnorna och i skenet av flammande facklor, blir ett minne för livet.

Fakta om Six Senses Con Dao
Land: Vietnam
Plats: Con Dao
Tema: tropiskt, strandnära, boutique
Prisindikation: $ $ $ $

Läs mer på: www.sixsensescondao.com

Tips: om du vill boka en resa till Vietnam eller någon annan exotisk lyxresort så ska du kontakta Lime Travel. De skräddarsyr exklusiva resor och är vår mycket duktiga samarbetspartner.

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Världens bästa arkitekter och arkitektur.

Villa Saint-Tropez

Mytomspunna Saint-Tropez har länge varit känt som en av Europas kanske glamorösaste sommarstäder. Så det är inte så konstigt att det lilla samhället kan stoltsera med ...