Tower Grove

Det som en gång var en modest enplansvilla har genomgått en verkligt extrem make over. Efter en omfattande och mödosam renovering har huset förvandlats till en minst sagt iögonfallande megavilla. Följ med oss till ett hem vi inte kan sluta tänka på.

Det finns många olika saker som kan få oss att fastna för ett hem. Det kan vara läget, arkitekturen, eller varför inte en riktigt spektakulär swimmingpool. Ibland, som i fallet med Tower Grove, är det alla de sakerna på samma gång. För i detta enorma hus har det verkligen inte sparats på krutet någonstans.

När Hollywoodstjärnornas favoritarkitekt Paul McClean är i farten brukar extraordinära saker uppstå. Så även den här gången, när han har tagit sig an en med Los Angeles-mått mätt tämligen enkel enplansvilla och låtit den genomgå en fullständig metamorfos. Huset, som ursprungligen hade en traditionell stil, har efter ombyggnaden förvandlats till en ytterst modern historia, med alla de ingredienser som ett modernt drömhem i Kalifornien kan tänkas ha.

Att detta är ett hem utöver det vanliga blir tydligt redan när den elektriska grinden glider upp och avslöjar den prunkande väg som leder fram till huset. Väl där möts besökaren av en tjugo meter hög vattenvägg, som med sitt trivsamma porlande med ens får storstaden nedanför kullarna att kännas väldigt avlägsen.

I Los Angeles mer exklusiva kvarter är det närmast obligatoriskt att varje multimiljonvilla ska ha åtminstone en så kallad showstopper, ett inslag utöver det vanliga som får gästerna att häpna. På Tower Grove är det ingen tvekan om att det är swimmingpoolen som fyller den funktionen.

Den drygt hundra kvadratmeter stora bassängen är uppdelad i två delar som binds samman av en spektakulär transparent kanal, så att man kan simma mellan de två delarna.

Med en yta på över 1 100 kvadratmeter är Tower Grove verkligen inget litet hus. Dessutom kan många av de stora glasväggarna skjutas åt sidan, vilket får det att kännas ännu större. Med öppna väggar smälter trädgård och rum samman och bildar enorma öppna ytor. Och som en bonus förses huset med naturlig och energisnål ventilation.

Text: Mats Eriksson  Foto: Simon Berlyn

Det här är en artikel i magasinet HOOM. Dela gärna i sociala flöden.

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Exklusiva klockor och lyxklockor i Stockholm.

Rolex Yacht-Master 42

Rolex har under året presenterat en ny version av Oyster Perpetual Yacht-Master 42. Detta kraftfulla armbandsur introduceras den här gången i RLX-titan – en särskilt ...