Hôtel Les Roches Rouges

För den som letar efter gömda pärlor på Côte d’Azur så är det här ett måste. Hotellet, som har en mycket spännande historia, fortsätter att utvecklas i takt med sin samtid.

Detta förtjusande boutiquehotell utstrålar en personlig elegans. Les Roches Rouges, som på franska betyder ”de röda klipporna,” är kanske ett av de mest undangömda destinationerna på Rivieran. Med Esterelbergens dramatiska klippor som stupar ned i havet, sitt kristallklara vatten och sin enkla men sofistikerade atmosfär är detta en plats där besökare kan uppleva en unik balans mellan avkoppling och äventyr. För här finns mycket att göra för den som vill och orkar.

Les Roches Rouges, som är en del av Beaumier Hotels, erbjuder ett urval av minimalistiska rum och sviter med panoramautsikt över Medelhavet. Varje rum har en egen terrass eller balkong där du kan njuta av solnedgångar och det rogivande ljudet från vågorna. Rummen är smakfullt inredda med mjuka färger och naturliga material, vilket direkt skapar en lugn atmosfär.

En plats för avkoppling
Hotellet har två fantastiska poolområden som är lika integrerade i naturen som resten av anläggningen. Den första poolen är belägen på en klippa och erbjuder en härlig utsikt över det blå Medelhavet. Den andra är en infinity-pool med havsvatten som nästan smälter samman med horisonten. Det finns knappast en bättre plats att svalka sig och njuta av solen. Solstolar och cabanas finns tillgängliga för att maximera din komfort, och Le Loup Bar serverar förfriskande drycker och aptitretande snacks precis intill poolerna.

Kreatörer
Författaren och konstnären Jean Cocteau och den legendariska målaren Pablo Picasso var ständiga besökare på Les Roches Rouges under 1950-talet. Detta hotell fungerade då som en inspirationskälla för deras konstnärliga skapelser och var ett ställe där de kunde koppla av och hitta ny inspiration. Idag, som en hyllning till dessa kreativa genier, har hotellet bevarat sin unika vintagekänsla.

Tidlös form
Les Roches Rouges imponerar inte bara med sin historia, utan också med sin arkitektur och design. Hotellet har byggt vidare på den ursprungliga estetiken från 1950-talet och återupplivat den med moderna bekvämligheter. Varje hörn av anläggningen andas fortfarande den glamour som var så karakteristisk för den tiden. Hotellets arkitektur och inredning tar dig på en resa tillbaka i tiden, samtidigt som du njuter av moderna bekvämligheter.

Två kulinariska upplevelser
Les Roches Rouges har två framstående restauranger som erbjuder enastående matupplevelser. La Plage är en ”strandrestaurang” där du kan njuta av färska skaldjur och andra regionala delikatesser. Récif, som belönats med en Michelinstjärna, är en skaldjursrestaurang som erbjuder en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga. Här kan du smaka på rätter som får dina smaklökar att gråta av lycka.

Den legendariska målaren Pablo Picasso och författaren och konstnären Jean Cocteau var ständiga besökare.

Man kan helt enkelt säga att Les Roches Rouges är en tidlös pärla på den franska Rivieran som kombinerar en rik historia med modern lyx. Med sina kopplingar till författare och konstnärer, prisbelönta restauranger och magnifika poolområden, är detta hotell en plats där du kan uppleva allt det du kan önska av en lyckad semester. Extra plus blir det för att man kan avsluta en härlig afton med en omgång pétanque. Det blir inte mer franskt än så…

Fakta om Les Roches Rouges
Land: Frankrike
Plats: Saint-Raphaël
Tema: klassiskt, strandnära, lyxigt
Prisindikation: $ $ $

Läs mer på: www.beaumier.com

HOOM kan i samarbete med Lime Travel ta er till detta och liknande hotell i Frankrike. Kontakta dem för tips, råd och priser på 08-545 151 60.

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

5396G – Limited Edition

Patek Philippe är ett av de varumärken som alla världens klockkonnässörer högaktar. Idag väljer vi dock att lyfta fram en avancerad doldis – modell 5396G ...