Villa Bantry Bay

Med en närmast osannolikt vacker utsikt är megavillan Bantry Bays läge ett av de mest spektakulära vi någonsin stött på. Den milsvida vyn över berg, stränder och hav är inget annat än oförglömlig. Vi kan bara konstatera att SAOTA åter skapat något magiskt.

Den pittoreska Nettleton Road kallas ofta Sydafrikas mest eftertraktade adress och det är inte så konstigt med tanke på de vackra omgivningarna. Gatans senaste tillskott är ett minst sagt spektakulärt hem. Med en milsvid utsikt över berg, stränder och hav har den nybyggda megavillan Bantry Bay verkligen ett passande namn.

Husets framsida, som vetter mot vattnet, är till stora delar täckt av enorma glasväggar som helt och hållet kan öppnas upp mot trädgården.

Med en yta på drygt 900 kvadratmeter är Bantry Bay sannerligen inget litet hus. Men den enorma ytan till trots utstrålar det en värme och hemtrevlighet som vi vanligtvis inte förknippar med hem av den här storleken. Mycket är den minutiöst planerade inredningens förtjänst. Inredningsarkitekterna ARRCC och OKHA har i nära samarbete skapat en fantastisk inomhusmiljö, som faktiskt lyckas matcha den sagolika omgivningen.

Inredarnas osvikliga fingertoppskänsla är tydlig i såväl det stora som det lilla. Tack vare mängder av platsbyggda detaljer och specialdesignade möbler är det en unik upplevelse att gå på husesyn här. Men det är inte bara det häftiga möblemanget som utmärker huset invändigt.

Ägarna är entusiastiska konstsamlare och vart vi än går stöter vi på spännande modern konst i form av skulpturer, målningar och fotografier.

Faktum är konsten har fått styra mycket av inredningen, som ytterst noga valts ut för att matcha och lyfta de praktfulla verken. Ibland kan hus som detta kännas mer som gallerier än bostäder, men Bantry Bay är ett strålande exempel på hur inspirerande och nyskapande ett modernt hem fullt av konst kan vara.

Artikel ur magasinet HOOM – det går bra att dela detta material. 

Text: Mats Eriksson   Foto: Adam Letch

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Patek Philippe Golden Ellipse. Exklusiva klockor och lyxklockor i Stockholm.

Patek Philippe Golden Ellipse

Kan det bli elegantare? Den runda och lite fyrkantiga formen är baserad på det gyllene snittet och bekräftar att tidlös design verkligen är ett vinnande ...