CH28T – en ikonisk Lounge Chair

Exklusiva möbler och eleganta fåtöljer för ett exklusivt vardagsrum.

Hans J. Wegner var verkligen en mästare inom dansk möbeldesign och hans CH28T Lounge Chair från 1951 bekräftar det påståendet. Stolen är en perfekt kombination av skulptural funktionalitet, vilket är typiskt för Wegners arbete. Med sin noggrant genomtänkta design lyckades han skapa en stol som inte bara är bekväm att sitta i, utan också var en sann fröjd för ögat.

En av Wegners signaturdrag var att använda trä som huvudmaterial i sina möbler, och CH28T Lounge Chair är inget undantag. Stolens ram är tillverkad av massivt trä och har en elegant böjd form som ger den en organisk och naturlig känsla.

Wegner var skicklig på att balansera proportioner och skapa harmoniska linjer, och dessa egenskaper är tydliga i CH28T-stolen.

Det som gör CH28T Lounge Chair unik är dess rörlighet och justerbarhet. Stolen är utrustad med en unik mekanism som gör det möjligt att justera ryggstödet och nackstödet för att uppnå optimal komfort. Denna flexibilitet gör att stolen kan anpassas efter individuella preferenser och behov. Samtidigt behåller den sin eleganta och minimalistiska estetik.

Hans J. Wegner (1914–2007) är utan tvekan en av de mest inflytelserika och respekterade danska möbelformgivarna genom tiderna. Hans stolar, inklusive CH28T Lounge Chair, har blivit ikoniska symboler för skandinavisk design och är eftertraktade av samlare och designentusiaster över hela världen. Wegners kreativitet och innovation fortsätter att inspirera nya generationer av formgivare och hans arv lever vidare i varje mästerverk han skapade.

Läs mer här: www.carlhansen.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Hotell Villa Dagmar i Stockholm. Ett perfekt val när du letar efter ett exklusivt och lyxigt hotell på Östermalm. Ett nytt hotell på Nybrogatan som har nära till allt, ett lyxhotell i Stockholm helt enkelt.

Hotell Villa Dagmar i Stockholm

Villa Dagmar – ett systerhotell till klassiska Hotel Diplomat – har nu öppnat på ett av Stockholms bästa lägen intill Östermalms Saluhall. Det här är ...