Niyama Private Islands

Maldiverna är och förblir svårslaget för den som älskar sol och bad i kristallklara vatten. På de privata tvillingöarna Niyama har vi hittat ett drömställe för både barn och vuxna. HOOM har besökt ett exklusivt hotell som har allt och lite till.

För barnen börjar det stora äventyret redan när vi kliver på sjöflygplanet som tar oss från Males flygplats till Niyama. Att se Maldivernas alla små öar från luften, utströdda i havet likt små juveler, är ett minne för livet och även för oss som gjort resan flera gånger tidigare är det en mäktig upplevelse.

Niyama består av två oklanderligt skötta öar som döpts till ”Chill” och ”Play”. Som namnen antyder passar den förra bäst för en romantisk semester, medan den senare lämpar sig ypperligt för familjer med barn. En långsmal bro förbinder de två öarna och vi cyklar flera gånger över till grannön.

Vi bor i en elegant familjevilla, som har gott om plats för både barn och vuxna. Vår villa ligger precis vid stranden, tryggt inbäddad av stillsamt rasslande palmer och tropisk grönska. Skulle de få metrarna ner till vattnet vara för utmanande har vi en egen liten pool att ta svalkande dopp i. Invändigt är villan utrustad med alla tänkbara bekvämligheter. Den alldeles egna popcornmaskinen blir naturligtvis snabbt en favoritpryl för barnen, medan det sagolika utomhusbadrummet nog imponerar mest på oss vuxna.

Varje villa har sin egen thakuru, en butler som gör allt för att göra vår vistelse än mer minnesvärd. Vi får hjälp med en massa roliga, spännande och oförglömliga aktiviteter som sköldpaddssafari, dykturer och en magisk kryssning i solnedgången. De mer äventyrliga av oss njuter av härlig surfing, medan de aningen mer försiktiga föredrar det lugna vattnet i den skyddade lagunen.

Maten på Niyama är även den alldeles ypperlig. Här finns hela sju olika restauranger att välja på och flera av dem erbjuder ”fine dining” i världsklass.

Men den mest minnesvärda måltiden är nog ändå vår lunch på undervattensrestaurangen Subsix. Att äta med utsikt över det magnifika revet utanför är en upplevelse som ingen i familjen någonsin kommer att glömma.

Fakta om Niyama Private Islands
Land: Maldiverna
Plats: Dhaalu-atollen
Tema: tropiskt, strandnära, resort, privat
Prisindikation: $ $ $ $

HOOM kan i samarbete med Lime Travel ta er till denna privata drömvärld. Kontakta dem för tips, råd och priser på 08-545 151 60. Du hittar mer inspiration på Instagram (hoommagazine).

Läs mer på: www.niyama.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar