Cheval Blanc Randheli

0

Vi på HOOM fullständigt älskar att resa till Maldiverna och har under årens lopp hittat några favoritställen som vi gärna återkommer till. Nu kan vi lägga till ett nytt namn på den listan. Följ med oss till den förtjusande Noonuatollen.

När lyxkonglomeratet LVMH (en förkortning för Louis Vuitton och Moët Hennessy) för några år sedan öppnade sin andra resort, den första ligger i den franska skidorten Courchevel, var förväntningarna med rätta höga. Bland Maldivernas öar råder det som bekant ingen brist på luxuösa hotell och frågan på allas läppar var naturligtvis om nytillskottet skulle kunna mäta sig med, eller till och med trumfa, de mer etablerade aktörerna. Det var därför med stor nyfikenhet som vi återigen gjorde den långa resan till ögruppen i Indiska oceanen.

Redan vid ankomsten till Maldivernas huvudstad Malé märkte vi att LVMH verkligen inte sparat på krutet. Gästerna hämtas i ett privat sjöplan som byggts om för att passa även den mest kräsnes krav. Efter cirka trekvarts flygtur med hisnande vacker utsikt anlände vi till den hänförande Noonuatollen, där Cheval Blanc Randheli Resort är belägen.

Anläggningen består av endast fyrtiofem villor, fördelade på två intilliggande öar. Vi valde en så kallad ”water villa”, som namnet antyder belägen direkt ovanpå vattnet.

Utsikten från villan var fullkomligt sagolik och rummen rejält tilltagna och mycket smakfullt inredda. Faktum är att vi trivdes så bra i vårt nya hem att vi utan problem hade kunnat tillbringa hela vår semester där.

Men vi rekommenderar ändå besökaren att utforska hela anläggningen, det finns mycket att se och uppleva. Hela fyra restauranger finns att välja på för den hungrige och flaggskeppet, Le 1947, kan utan tvivel mäta sig med många av Europas toppkrogar. Där serveras delikata rätter med fransk touch och i stor utsträckning lokala råvaror. Efter några dagar på Cheval Blanc kan vi bara konstatera att vi har fått ett nytt favoritställe i öriket Maldiverna.

Fakta om Cheval Blanc Randheli
Land: Maldiverna
Plats: ön Randheli
Tema: tropiskt, strandnära, resort
Prisindikation: $ $ $ $ $

Tips: om du vill boka en resa till Maldiverna så ska du kontakta Lime Travel. De skräddarsyr exklusiva resor och är vår mycket duktiga samarbetspartner.

Läs mer på: www.chevalblanc.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar

När du letar fastighetsmäklare i Stockholm kontakta Skeppsholmen Sotheby’s International Realty. De har allt från paradvåningar och slott till små häftiga lägenheter i rätt områden. Perfekt när du ska köpa bostad i Stockholm eller på Lidingö.

Internationell villa på Lidingö

Idag tar vi en titt på en internationellt inspirerad villa på Lidingö med stora partier i glas, takterrass i sydväst, hiss, luftkonditionering och egna badrum ...