Moderna sängar från Roche Bobois

Exklusiva sängar, av högsta kvalitet, i ett exklusivt sovrum ger god sömn.

Modern och stilren sovrumsmiljö från Roche Bobois. Vi använder den som ett exempel på ett lugnt och avskalat sovrum. Ett rum för återhämtning och bildandet av ny energi. Och om man har den perfekta sängen vill man ju sova gott också.

De flesta människor tillbringar sitt liv med att gå och lägga sig när de inte är sömniga och stiga upp när de är det.

Här kommer 10 tips som underlättar för dig som har svårt att snabbt glida in i sömnens förtrollade värld. Det kan vara en god idé att redan nu skapa nya vanor inför kommande säsong.

1. Gå och lägg dig och gå upp samma tid varje dag, även på helgerna. Att ha ett mentalt schema för att sova hjälper din kropp att hålla koll på sovcyklerna.

2. Din säng är inte en arbetsplats. Respektera det. Sitt inte med datorn i sängen.

3. Motion är din bästa vän för en bra nattsömn. Regelbunden fysisk aktivitet och särskilt pulshöjande träning kan hjälpa dig att sova bättre. Gör det inte för nära läggdags bara eftersom kroppen vaknar av fysisk träning och du kan få svårt att sova några timmar efter ett träningspass.

4. Undvik nikotin/koffein/alkohol på kvällen.

5. Drick något varmt innan du somnar.

6. Öppna fönstret en stund innan du går och lägger dig så det kommer in frisk luft.

7. Gör ditt sovrum svalt, mörkt, tyst och bekvämt.

8. Ät och drick inte för nära inpå läggdags. Ät gärna en lättare middag minst två timmar innan du lägger dig men drick inte för mycket eftersom kroppen väcker dig om du behöver gå på toaletten.

9. Sov på natten. Att sova middag fungerar för en del men inte för alla. Tricket med att sova middag är att göra det kort.

10. Tänk på en plats eller något som hänt dig där du är helt trygg. Ta med dig de tankarna till sängen och se dig själv vara på den där platsen. Det ger dig en fridfull och positiv känsla.

Läs mer på: www.rochebobois.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Nya Aston Martin Vantage 2018 hittar du hos Callisma.

Aston Martin Vantage

Aston Martins nya generation Vantage har en V8 med dubbelturbo på hela 510 hästkrafter. Och man har som vanligt fokus på avskalad och lite rå ...