Flowerpot VP7 av Verner Panton

Exklusiva lampor för ett exklusivt hem.

Eleganta Flowerpot VP7 är en stilren pendel formgiven av den berömda designern Verner Panton år 1968. Den var ikonisk redan då. Den är ikonisk nu. Det här är den evigt levande blomman. Den här vackra pendellampan, som  kommer från från danska &tradition, är ett perfekt storleksalternativ till den mindre pendeln VP1 och den större VP2. Lampskärmen består av två halvsfäriska delar som placerats mittemot varandra för att föra ljuset på ett nedåtriktat sätt utan att blända. Flowerpot VP7 tillverkas helt i lackad metall och finns i ett flertal färger. Som en snygg detalj kommer alltid kabeln i en matchande färg. Flowerpot VP7 fungerar med fördel även över ett matbord.

Panton startade sin karriär som en avantgardeformgivare där geometriska former och starka färger hade en central roll.

Verner Panton är en dansk arkitekt och designer – alltid klädd i blått – som är känd för sin förmåga att smakfullt och innovativt kombinera färg, form och ljus i ett rum. Panton utbildade sig vid Konstakademien i Köpenhamn och arbetade efter det på Arne Jacobsens ritkontor, innan han startade sin egna designstudio. Resten är, som man brukar säga, historia.

Läs mer på: www.andtradition.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar