Kokomo Island i Fiji

Vårt nya favoritställe är en privat ö i Stilla Havet. En ö där allting vi önskar oss finns på armlängds avstånd. HOOM har besökt Kokomo Island, där drömmar blir till verklighet.

En efter knapp timmes färd, över öar som från luften liknar små gröna juveler utspridda i Stilla havet, landar vårt sjöflygplan mjukt i det turkosa vattnet vid Kokomo. Kanske klingar namnet bekant? Det kan bero på Beach Boys fantastiska låt med samma namn. Men, till skillnad från det påhittade smultronställe de sjöng om, är Kokomo Island en högst verklig plats. Även om vi får nypa oss i armen ett par gånger under vår vistelse här. För ön är, hur klyschigt det än må låta, svår att beskriva som annat än ett paradis.

På den 57 hektar stora, privatägda ön finns endast 25 villor. De flesta av dem ligger utspridda på öns två längsta stränder, med gott om avstånd emellan för att skapa avskildhet. Alla villor har en egen pool, en tropisk trädgård och rejält tilltagna rum. Det är tydligt att ingen möda sparats i strävan att skapa fantastiska ”hem hemifrån”.

Varje villa har också en butler, som finns tillgänglig under dygnets alla timmar. På dagarna finns nannyservice för de som önskar få lite extra tid att bara koppla av. Såsom det mesta på ön är den inkluderad i priset. Det är även den underbara maten, som faktiskt är i världsklass. Den som har varit på små tropiska öar vet att det inte är det allra enklaste att hålla igång en bra restaurang, men på Kokomo lyckas kockarna dagligen överraska oss med härliga delikatesser.

På dagarna tillbringar vi naturligtvis den mesta av tiden på någon av de vykortsvackra stränderna och i det gnistrande, turkosa vattnet.

För dykentusiasten är ön verkligen en sanndröm. North Astrolabe Reef, världens fjärde största rev, ligger bara några meter från stranden. Det pågår ständigt ett färgsprakande undervattensskådespel som även den som inte dyker definitivt måste ta en snorkeltur över.

Fakta om Kokomo Island
Land: Fiji
Plats: North Astrolabe Reef
Tema: tropiskt, strandnära, resort
Prisindikation: $ $ $ $

HOOM kan i samarbete med Lime Travel ta er till denna drömvärld. Kontakta dem för tips, råd och priser på 08-545 151 60.

Läs mer på: www.kokomoislandfiji.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar