Como Maalifushi

HOOM har besökt ett hotell som bjuder på vykortsvacker natur, fenomenala måltider och fullkomligt magiskt boende. Men vårt starkaste minne är nog trots allt den nattliga simturen med en tolv meter lång valhaj.

I den nästintill orörda och outsägligt vackra atollen Thaa i öriket Maldiverna ligger Como Maalifushi. Vi på HOOM har flera gånger besökt Comos fantastiska ställen världen över, så vi har väldigt högt ställda förväntningar när det lilla sjöflygplanet, som tagit oss sista biten, landar. Men de överträffas faktiskt gång på gång under vår vecka på detta drömhotell, som hela tiden överraskar oss med förträfflig service, ljuvlig mat och oförglömliga upplevelser.

De mer morgonpigga av oss börjar dagen med lite yoga i soluppgången, medan sjusovarna istället utnyttjar ledigheten till fullo genom att lyxigt snooza en timme extra. Frukosten vill dock ingen missa, med dess fantastiska utbud av sagolika juicer och alla andra nyttigheter och onyttigheter man kan tänka sig.

Efter att ha njutit av dagens viktigaste måltid finns det en uppsjö av spännande aktiviteter att ägna sig åt.

Vi föredrar i ärlighetens namn ofta att göra ytterst lite och bara njuta av sol och bad, men hinner ändå med snorkelturer vid det färgsprakande revet, utflykter med kajak och inte minst en fisketur ombord på hotellets praktfulla yacht. Men den absolut mest minnesvärda upplevelsen är utan tvekan den nattliga simturen med en tolv meter lång valhaj. Som tur är är valhajen en vänlig jätte som är helt ofarlig för människor och mestadels livnär sig på plankton.

Como Shambhala Spa är bara det värt hela resan och bjuder på mängder av undergörande behandlingar som får oss att känna oss pigga, utvilade och faktiskt kanske till och med lite, lite yngre. För den intresserade finns så mycket mer än vanlig massage, vi får bland annat lära oss avkopplande andningstekniker, testa lågintensiv träning och provsmaka delikat hälsomat.

Vår enorma villa är fullständigt magisk och uppbyggd på pålar över det glittrande vattnet. Badrummet har ett gigantiskt japanskt badkar och dusch både ute och inomhus. Det är också ytterst generöst påfyllt med exklusiva produkter från Como Shambhala Spa. De underbara små flaskorna är så härliga att det faktiskt är omöjligt att inte låta några slinka med hem i packningen. Men någon liten tröst måste vi faktiskt ha, när vi ack så motvilligt lämnar detta paradis. Även om vi lovar oss själva att återvända så snart som bara möjligt.

Fakta om Como Maalifushi
Land: Maldiverna
Plats: ön Maalefushi, Thaa-atollen
Tema: resort, tropiskt, strandnära
Prisindikation: $ $ $ $

Tips: om  du vill veta mer om Como Maalifushi eller någon annan exotisk lyxresort så ska du kontakta Lime Travel. De skräddarsyr exklusiva resor och är vår samarbetspartner. Du når dem på: 08-545 151 60.

Mer om utvalda resmål på Instagram (hoommagazine). Du får gärna dela det här inlägget med dina vänner.

Läs mer på: www.comohotels.com

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Ferrari Portofino M. Nyheter från Ferrari 2020. Exklusiva bilar och supersportbilar i vår guide.

Ferrari Portofino M

Ferrari Portofino har fått tekniska uppdateringar, några små designändringar samt ett nytt namn. Portofino M heter den nu, och M står för Modificata.  Det är ...