Four & Four

Det är alltid spännande att besöka hem som verkligen spänner bågen. Hem som pekar ut möjliga riktningar för framtidens boende. Vi på HOOM har rest till Kanada och besökt en modern villa som verkligen inspirerar.

De senaste åren har vi märkt att många av de nybyggda hus vi tycker allra bäst om är ritade av kanadensiska arkitekter. Lite i skymundan har landets arkitektur utvecklats till att bli framstående när det gäller både design och hållbarhet. Den Vancouver-baserade byrån McLeod Bovell är ett bra exempel på det. Deras hus sätter alltid naturens behov i fokus, utan att för den sakens skulle göra det minsta avkall på kvalitet och komfort.

Firman grundades 2008 av Lisa Bovell och Matt McLeod och har sakta men säkert vuxit i takt med att uppdragen har blivit allt fler och allt större. Under åren har de flera gånger mottagit prestigefyllda priser och utmärkelser för sitt arbete och deras senaste projekt kan vara deras bästa hittills.

I Four & Four knyter de samman sin passion för 50-talets modernistiska arkitektur med nutida innovationer och ideal. Resultatet är ett hem som känns både klassiskt och modernt, ett hem som visar hur framtidens bostäder skulle kunna se ut. Med ett sagolikt läge, på en brant slänt alldeles ovanför vattnet, ville uppdragsgivaren naturligtvis maximera utsikten. Lösningen blev enorma glaspartier, som ramar in det magnifika panoramat och får rummen att fullkomligen bada i naturligt ljus.

Mot gatan är Four & Four däremot en ytterst privat historia, med minimal insyn.

Under de varma månaderna blommar huset verkligen ut och de stora terrasserna fungerar som extra vardagsrum. Samtidigt gör det naturliga flödet av frisk luft att huset klarar sig utan eldriven luftkonditionering. Vintertid, när huset är mer tillbommat, håller det istället värmen inne. Vi hoppas på att få se mer av den här typen av flexibel arkitektur i framtiden.

Text: Lina Holm  Foto: Andrew Latreille

Har varit en artikel i magasinet HOOM. Det går bra att dela om man uppger källan.

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Tom Cruise – Colorado

Vem vill ta över superstjärnan Tom Cruises fjällstuga i Telluride, Colorado? Detta sagolika hem byggdes 1994 och erbjuder verkligen något utöver det vanliga. Förutom fyra ...